Cum decorezi cu galben. Cele mai bune sfaturi

0

Galbenul este o culoare solară, caldă și vie, dar este destul de greu de integrat în decorul din casă, așa că am adunat cele mai bune idei și soluții care să te ajute să decorezi cu galben.

Citeste si: Cum decorezi o camera alba?

În primul rând trebuie spus că una din cele mai bune soluții de culoare pentru camerele întunecate este să decorezi cu galben. Galbenul aduce lumină, adâncime și înveselește orice decor. În plus galbenul se combină în mod plăcut cu albastru, verde, ciclamen sau violet pal. Oricare combinație o să dea viață unei încăperi, indiferent care este aceasta.

Atunci când decorezi cu galben două lucruri sunt esențiale: cantitate de culoare folosită (doar un perete, perdelele, covorul sau toată încăperea) și intensitatea culorii (galbenul are o mie de nuanțe, care, în plus își pot modifica intensitatea în funcție de culoarile care sunt asociate). Calea de mijloc este cea mai bună abordare atunci când decorezi cu galben, aceast culoare fiind foarte potrivită pentru rolul de culoare de accent. În camerele copiilor galbenul este o culoare ideală, mai ales dacă vei alege tonurile dulci și pale și dacă o vei cuminți cu verde intens sau tonuri de maro. Galbenul are calitatea de a scoate în evidență detaliile de decor și elementele care conturează personalitatea unei încăperi, așa că dacă decorezi cu galben, ai mare atenție la detalii.

Citeste si: Gri otel, o provocare extravaganta pentru casa

Toate încăperile din casă pot beneficia de lumina adusă de culoarea galbenă. Dormitorul, camera de zi, dar mai ales holul, bucătăria și camerele întunecate pot învia cu  luminozitatea și căldura acestei culori îndrăznețe.

Acoperă patul din dormitor cu o cuverturムgalbenムlucioasăƒ. Lasă restul în tonuri neutre, gri, negre sau albastre-mov. Patul devine centrul de interes al camerei și o sムfie că și cum ai avea soarele în casăƒ.

O canapea galbenムîn cameră de zi este străƒlucitoare și lumineazムlocul. Poți sムîmbraci canapeaua într-o stofムgalbenムsau poți sムfolosești o husムpentru o anumită perioadă din an. Galbenul este o culoare de vară, dar are darul de a ”încălzi” interiorul în perioada rece din an.

Poți aduce câmpul plin de flori în camerムde zi. Ai nevoie de perdele cu imprimeuri florale, un covoraș galben și perne în aceeași nuanța.  Sau un tapet floral pe unul din pereți. Lasă ceilalți pereți albi sau vopseste-i în una din nuanțele tapetului (verde deschis, ocru sau un gri galben). Efectul este spectaculos și este perfect într-o cameră de tineret, unui decor romantic sau în camera fetiței tale.

Citeste si: Albastrul in decorarea casei. Sfaturi practice

O pernă galbenă, un abajul galben strălucitor, un covor sau pur și simplu un scaun unic tapisat în galben pot să dea viață unui decor cenusiu și sobru și pot personaliza o încăpere monotonă.

O baie simplă și mică are nevoie doar de câteva accente de culoare (galbenă, evident!)ƒ pentru a deveni vie, primitoare și luminoasă. Folosește câteva elemente de decor galbene sau un set de prosoape galbene

Un hol cu accente galbene o să facă din casă ta un loc primitor și foarte vesel. Vopsește ușă și unul din elementele de mobilier din hol în galben, adaugă un covor galben mic și o să ai cea mai frumoasă casă din lume!

Citeste si: Tendinte pentru culoarea peretilor

Un alt avantaj pe care îl ai atunci când decorezi cu galben este acelă că, această culoare, este în măsură să ascundă imprefecțiuni, detalii neplăcute și alte ”nereguli” prin puterea ei de a atrage privirea. Ține minte! Galbenul este culoarea care te face să zâmbești!

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply