Cand culoarea inlocuieste mobila. Pledoarie pentru culoare

0

Nu este niciodată cu adevărat necesar să-ți umpli casa de mobilă, pentru că deseori culoarea înlocuiește mobila. Dacă iubești spațiile deschise, libere, decorul redus la strictul necesar, dacă îți place culoarea și ordinea, iată o scurtă pledoarie din care vei înțelege că, uneori, culoarea înlocuiește mobila și o face cu succes.

culoarea înlocuiește mobila

Citeste si: Culoarea fericirii si casa albastra

Poți să apelezi la culoare în loc de mobilă, în camerele de tineret, în zonele în care locuiești temporar, în casele închiriate unde nu poți aranja după gustul și pofta ta, sau poți folosi culoarea ca decor în sine, în camerele mari, în biroul de acasă sau în dormitor.

Evident culoarea înlocuiește mobila ca aspect și ca imagine generală, fără să poată ține loc de spațiile de depozitare și utilitatea pe care o au piesele de mobilier, dar principiile sunt general valabile și le poți aplica acolo unde vrei să realizezi un decor plăcut, fără să faci investiții majore în piese de mobilier.

Imaginează-ți o cameră mare, cenușie pe care trebuie să o folosești ca și cameră de zi, iar singurele piese de mobilier sunt o canapea și o masă de cafea, complet diferită ca stil de canapea. Soluția stă în culoare, fie că este vorba despre huse (ori un simplu pled colorat), pentru canapea și vopsea lucioasă pentru măsuța de cafea. Dacă ar fi după mine, în fața unui perete alb gri aș pune o canapea verde viu. Fie cumperi material și faci o husă, fie cumperi un pled pufos și îmbraci canapeaua. Poți face un pas mai departe și poți îmbrăca cu câte un pled colorat fiecare jumătate din canapea. Alege doua nuanțe ale aceleiași culori și ”sudează-le” cu două perne de decor.

Vopșește masa în albastru deschis. Alege o vopsea lucioasă și, eventual, lăcuiește masa pentru un plus de strălucire. Adaugă un lampadar roz. Fie îl cauți pe net, fie il faci de comadă și-l vopșești tu. Abajurul îl poți face din mătase, din bumbac sau din sticlă.

Citeste si: Cum decorezi o camera alba?

Adauga un puf galben lamâie și un ghiveci cu o planta verde. Ideală este o plantă foarte puțin pretențioasă cu frunze verzi.

Citeste si: Griuri colorate. O solutie usor de realizat

Practic amalgamul de culori – care este un amalgam de culori doar în aparență, în fapt tonurile vii, alăturate se domolesc reciproc, iar peretele alb gri temperează intensitatea culorilor, colorându-se la rândul său, este cel care mobilează cameră, care o face extrem de vie, personală și plină de farmec.

Citeste si: Gustul culorii si contrastele cromatice

Culoarea înlocuiește mobila cu succes, atâta vreme cât decorul general rămâne unul aerat, luminos și liber, și este un argument în plus pentru beneficiile pe care le aduce culoarea (mai ales cele vii, crude și intense), în casă.

Sursa foto:©OleksandrMoroz- Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply