Coleus sau urzica decorativa

0

coleus (3)Coleus sau urzica decorativă este una din cele mai populare plante pentru grădină și ghiveci. Urzica decorativă este una din plantele formidabile, admirabilă prin coloratura frunzelor sale. Coleus arată grozav în jardiniere, în ghivece suspendate, în grădină. Coleus este o plantă anuală delicată care se poate cultiva din semințe sau butași.

Urzica decorativă iubește soarele, dar poate suporta foarte bine și zonele semiumbrite, ceea ce face din coleus o plantă de interior excelentă.

Citeste si: Bromelia, o planta ideala in apartament

Pentru o bună dezvoltare și pentru a avea frunze frumos colorate, urzica decorativă are nevoie de sol bogat, bine afânat și care se poate drena foarte bine, ceea ce o recomandă pentru ghiveci, în primul rând.

Trebuie avut grijă la căderea  frunzelor, care este un lucru obișnuit în cazul în care nu primește destul soare, mai ales dacă sunt mutate dintr-o zonă cu soare, la umbră fără o perioadă de acomodare.

coleus (4)Semințele se împrăștie pe o suprafață bine aerată de pământ și se acoperă superficial cu pământ, după care se udă rezonabil. Semințele încolțesc în dacă temperatura solului este de 21 grade C.

Plantele lasă să crească 7-10 zile după care se pot scoate și replanta în pământ umed, în ghivece. Poți semăna plante de Coleus cu frunze de culori diferite, după care să le combini în ghivece sau jardiniere.

Poți acoperi ghivecele cu sticle de plastic pentru 10 zile pentru a crește umezeala, și a stimula dezvotarea plantelor.

Citeste si: Totul despre ghivecele pentru plante

Urzica decorativă are nevoie de un pământ cu multă turbă dacă crești plantă în ghiveci. Este indicat să adăugi în mod regulat un fertilizator de uz general. Dacă urzica decorativă stă la interior, este obligatoriu să folosești un fertilizator lichid în fiecare săptămână.

coleus (2)

Pentru buna dezvoltare a acestor plante foarte frumoase, urzica decorativă are nevoie de un sol mereu umed, dar foarte bine drenat, pentru frunzele de Coleus se ofiles repede și nu-și mai revin.

Citeste si: Violeta africana, cea mai iubita floare

În grădină Coleus se plantează la distanță de 10 centimetri, iar tufele se pot tunde pentru ramificare și menținerea unei înălțimi mici, dat fiind faptul că urzica decorativă are tendința de a crește înaltă.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply