Cele mai iubite plante de apartament

0

Am numarat comentariile, am comparat numarul de like-uri si am facut un top cu cele mai iubite plante de apartament. Pe lista cu criterii pentru topul cu cele mai iubite plante am pus si popularitatea acestora si usurinta in ingrijire.

Conform acestui top, in fruntea listei cu cele mai iubite plante de apartament se afla plantele cu flori, dar nu numai. In topul cu cele mai iubite plante de apartamenta am regasit si plante fara flori, dar decorative prin frunzele si aspectul lor.

In top pe lista se afla Violeta de Parma. Traditional planta de apartament, violeta africana infloreste tot timpul anului, dar iarna este perioada ei de glorie. Violeta iubeste lumina, dar se simte excelent la fereastra, iarna cand razele soarelui sunt oblice si nu cad niciodata direct pe frunzele ei. Violetele infloresc iarna in valuri daca la mijlocul toamnei imparti plantele in doua si le pui in ghivece mai mici. Cu cat este mai mic ghiveciul cu atat o sa faca flori mai multe. In ghivecele mari plantele au multe frunze si flori putine.

cele mai iubite plante

Citeste si: Violeta africana, cea mai iubita floare

Pe locul urmator in top se afla primulele. Primulele fac parte din familia Primulaceae si se prezinta intr-o mare varietate de forme si culori. Exista peste 400 de specii de primule. Sunt plante mici, cu florile stranse ca intr-un buchetel, inconjurate de frunze. Se preteaza pentru a fi plantate in gradina, dar sunt perfecte pentru a sta la fereastra, in ghivece, in casa. Remarcabila la primule este diversitatea culorilor. Pot fi albe, in nuante de la galben deschis la portocaliu, sau in nenumarate nuante de rosu. Se spune ca primulele plantate in gradina casei feresc proprietarii si animalele lor de boli si farmece.

Desi nu are flori in adevaratul sens al cuvantului, frunzele sale speciale sunt o bucurie in casa mai ales in perioada Sarbatorilor de iarna. Evidemt vorbim despre Steaua Craciunului sau Craciunita cu variantele sale: rosie si alba. Planta nu este foarte toleranta cu mediul din apartament, dar ingrijita cum se cuvinte ne bucura ochii si sufletul si este una din cele mai iubite plante de apartament.

Citeste si: Craciunita alba. Sfaturi pentru ingrijirea florii

Pe urmatoarele doua locuri s-au clasat doua plante care nu numai ca merita pe lista cu cele maiiubite plante de apartament, dar sunt si printre cele mai practice plante din casa. Ne referim la ficus si filodendronul. Acestea sunt foarte practice ca plante de interior pentru ca au furnze mari si, implicit o capacitate crescuta de filtrare a aerului din casa. Sunt denumite si plantele intunericului pentru ca pot fi asezate oriunde, chiar si in camere sau colturi putin luminate. Sunt usor de intretinut, iar vara pot fi udate chiar si la trei sau patru zile.

Citeste si: Cele mai practice plante de interior

Pe locul urmator in lista cu cele mai iubite plante de apartament se afla sporul casei. Nu stiu daca planta aduce noroc, dar cu siguranta este aducatoare de zambete si bucurie prin frumusetea sa. Sporul casei inveseleste garantat orice loc, fie ca este in casa sau in gradina.

Citeste si: 4 plante de apartament energizante

Pe lista cu cele mai iubite plante de apartament se afla si gardenia. Mai bine spus, aceasta nu putea sa lipseasca, in conditiile in care este extrem de populara in casa. Gardenia isi merita pe deplin numele de printesa rasfatata. Gardenia face parte dintr-o specie de flori ornamentale din familia cafelei originara din Africa. Cea mai raspandita specie este Gardenia jasminoides, care creste in ghiveci pana la o inaltime de 45 de centimetri si este cultivata pentru frunzele sale frumoase si florile cu un parfum foarte dulce.

Aceasta a fost topul nostru cu cele mai iubite plante de apartament. Astept topul tau. Care sunt cele mai iubite plante de apartament?

Sursa foto: pixabay.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply