Cele mai bune locuri de amplasare a camerelor de supraveghere în cadrul unei afaceri

0

De cele mai multe ori, o afacere ocupă enorm de mult din timpul unui antreprenor, iar dorința ca totul să se miște “ca uns” este necesară pentru a avea succes. Chiar dacă nu este posbil sa monitorizezi toate zonele din cadrul imobilului în care afacerea ta își desfășoară activitatea, poți apela oricând la tehnologie pentru a urmări ce se întâmplă în compania ta. Specialiștii din cadrul magazinului online de https://www.skut.ro/camere-supraveghere-analogice/ ne oferă mai multe date despre motivele pentru care firmele instalează astfel de sisteme și mai ales, cele mai bune locații unde pot fi amplasate camerele de supraveghere.

Tot mai multe firme apelează la sisteme de supraveghere video pentru monitorizarea locației în care își desfășoară activitatea. În acest fel, cei ce dețin aceste afaceri pot supraveghea buna desfășurare a muncii din cadrul firmei, chiar și când el nu este prezent fizic.

De exemplu, în Statele Unite, peste 48% dintre angajatori utilizează supravegherea video pentru monitorizarea activităților la locul de muncă. Cum furturile de la locul de muncă sunt o constantă, instalarea unui sistem de supraveghere video poate fi o idee extrem de inspirată.

Câteva din motivele pentru care se poate apela la un astfel de sistem sunt:

– creșterea siguranței și securității la locul de muncă
– prevenirea furturilor interne, violențelot și hărțuirii
– îmbunătățirea performanței și productivității angajaților
– descurajarea disputelor între angajați
– supravegherea clienților sau a persoanelor străine

Principalele motive pentru care firmele apelează la acest sistem de securitate sunt prevenția și furnizarea de probe în caz de nevoie. Camerele de supraveghere înregistrează și salvează tot ceea ce se întâmplă la locul de muncă, iar imaginile pot fi vizionate oricând, putând oferi date extrem de importante în cazul unor accidente de muncă de exemplu, sau a unor furturi.

Camerele de supraveghere sunt extrem de eficiente pentru ca au mai ales un rol de prevenție. Angajații ce știu că locul de muncă este supravegheat video, sunt mai puțin înclinați să aibă un comportament ce nu se pliază pe cerințele firmei și va fi mai orientat spre muncă.

Totuși, pentru a obține eficiență maximă, camerele trebuie amplasate în locuri bine stabilite, pentru a oferi o acoperire cât mai mare. Iată cele mai bune locații pentru amplasarea camerelor.

Intrări și ieșiri

Există o vorbă: necazurile nu bat la ușă. Aceeași vorbă se poate aplica și în cazul firmelor. Instalarea de camere de supraveghere care să aibă în raza lor de acțiune întrările și ieșirile vă va ajuta să monitorizați cine intră și cine iese din locație, indiferent că vorbim de angajați sau persoane străine. Instalarea de monitoare la intrare pe care să ruleze imaginile live de la camerele de supraveghere, îi poate “ajuta” pe cei ce intră în locație să conștientizeze mai bine faptul că sunt supravegheați video.

Zona de recepție

Zona de recepție, fie că vorbim de hoteluri sau de birouri, este zona cea mai circulată, de aceea este important ca această zonă să fie acoperită video. În plus, această zona este și prima zonă de interacțiune între angajați și potențialii clienți, de aceea este necesar să puteți observa modul în care se desfășoară această interacțiune.

Zonele de lucru

Zonele de lucru sunt zonele în care angajații petrec cel mai mult timp. Din acest motiv, în aceste zone pot să apară și cele mai multe probleme. Cu ajutorul unui sistem de supraveghere puteți monitoriza fluxul de muncă, comportamentul angajaților.

Spații de depozitare

Camere de supraveghere trebuie instalate și în zonele cu obiecte de valoare dar și în spații de depozitare. În felul acesta vă asigurați că nu vor dispărea echipamente scumpe sau alte lucruri ce conduc spre buna funcționare a unei firme.

Puncte de interacțiune între clienți și angajați

Așa cum spuneam mai sus, e important să aveți camere de supraveghere în zonele de recepție, pentru a vă asigura că interacțiunea dintre client și angajat este un conformă. În aceeași situație se regăsesc și zonele unde sunt instalate case de marcat de exemplu, sau birouri de informații. Pe baza înregistrărilor video puteți rezolva probleme ce pot să apară între client și angajat, puteți decide că fluxul de clienți este prea ridicat pentru numărul de angajați și numărul acestora trebuie crescut, sau că sunt prea mulți angajați pentru fluxul de clienți existent.

Depozite

Depozitele conțin bunuri de o valoare totală foarte ridicată, așa că acestea pot deveni ținte extrem de promițătoare pentru hoți. Instalarea de camere de supraveghere în exteriorul depozitului, poate “anunța” potențialii hoți că depozitul dumneavoastră nu este cea mai ușoară țintă. Aceștia se vor simți mai puțin determinați în a încerca să intre în locație. Evident, camere de supraveghere trebuie montate și în interior, mai ales în zonele cele mai sensibile.

Zonele de încărcare

Zonele de încărcare și descărcare sunt deasemenea ținte pentru cei ce vor să obțină un ban ușor. Din acest motiv, camerele de supraveghere instalate în aceste zone sunt deosebit de importante. La fel de important este ca aceste zone să fie bine iluminate, eventual, zona să fie dotată cu reflectoare cu detectoare de mișcare.

Zonele retrase

Parcarea locației în care se desfășoară activitatea firma, alei mai retrase vederii, zona unde sunt depozitate gunoaiele sunt zone în care camerele de supraveghere nu trebuie să lipsească. Aceste zone sunt cele mai predispuse la jafuri, violențe și vandalisme. În plus, statistic vorbind, mulți angajați au furat de la locul de muncă aruncând lucrurile subtilizate la gunoi, pentru a le ridica ulterior, la terminarea programului de muncă. O cameră de supraveghere instalată într-o astfel de zonă poate oferi surprize. Este important ca și aceste zone să fie bine luminate, pentru a descuraja potențialii agresori.

Toate aceste date pot fi folosite pentru diferite afaceri. Un aspect foarte important ce trebuie menționat este faptul că, dacă instalați astfel de sisteme de supraveghere, angajații trebui înștiințați. În același timp, este ilegală instalarea în zone ce necesită un grad ridicat de intimitate, cum sunt toaletele sau vestiarele.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply