Ce inseamna si cum amenajezi in stil modern

0

O amenajare in stil modern este o denumire generica care se opune  la ceea ce inseamna clasic sau traditional. Stil modern nu inseamna un tipar de amenajare, dar include mai multe curente, de la stilul minimalist la cel industrial. Exista insa niste reguli, niste principii si cateva cutume care fac dintr-o amenajare una in stil modern.

Stilul modern este o continuare fireasca a modernismul ca si miscare filozofica determinata de dezvoltarea societatii moderne industriale care a depasit si lasat in urma, dar fara a ingnora, canoanele impuse de secolele anterioare.

Iata care sunt elemente caracteristice pentru o amenajare in stil modern, toate usor de implementat:

Optimizarea fiecarui metru patrat din locuinta, cu stabilirea exacta a zonelor de trecere si a crearea de spatii cu destinatie precisa sau/si multifunctionala. Optimizarea spatiului impune o schema logica de succesiune a destinatiei spatiilor, pentru a asigura un flux optim si  functional al activitatii in casa.

Forme geometrice simple. Este una din principalele caracteristici ale stilului modern. Sunt eliminate detaliile inutile, astfel ca formele geometrice simple (unghiurile drepte si suprafetele plane) sunt preferate in favoarea celor complexe.

Lipsa ornamentelor este un alt principiu in stilul modern. “Less is more”, celebra sintagmaenuntata de Mies van der Rohe, este un veritabil motto al modernismului si ramane pana in prezent esenta acestui stil. Lipsa ornamentelor, a detaliilor generale si pe piesele d emobilier, renuntarea la imprimeuri sau alte detalii “inutile” fac dintr-o amenajare una in stil modern.

Intr-o amenajare de acest gen conteaza foarte mult materialele alese. Astfel sticla, betonul, piatra naturala sau profilele metalice sunt elemente de baza ale amenajarii.

Funtionalitatea pieselor de mobilier este esentiala, iar o amenajare in stil modern mizeaza inainte de orice pe functionalitate.

Culoarea este un aceesoriul esential intr-o astfel de amenajare, acesta fiind elementul care insufleteste si personalizeaza o amenajare.

Considerate in principiu aproape standardizate o amenajare de acest gen poate capata personalitate prin detaliile de decor – carti, lampi, lampadare, culoarea peretilor, culoarea covoarelor si accesorii personale. O amenajare de acest gen impune accente personale.

Citeste si:

Sursa foto: www.suppanundsuppan.at

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply