Patru stiluri mereu actuale. Cateva detalii

0

În decoraţiunile interioare diferenţa între modern şi depăşit nu există, iar cea mai buna dovadă sunt aceste patru stiluri actuale.

Aerul şi detaliile din casă sunt cele care pot face diferenţa şi care pot da tonul personal şi plăcut casei tale în masură mai mare decât o poate face o amenajare interioară elitistă sau după cele mai stricte canoane ale decoraţiunilor.

stiluri mereu actuale

Citeste si: Stilul minimalist. Principii si caracteristici

Castelul din oraş care are şi varinata inversă a casei de la ţară care oferă tot confortul din buricul unui oraş este unul din acele stiluri mereu actuale cand vine vorba despre decoraţiunile interioare şi amenajarea casei sau/si a grădinii. City Chalet – cabana  din mijlocul oraşului foloseşte ca sursă de inspiraţie natura. De regulă aceste case se adaptează fiecarui sezon în parte şi se schimbă în rimul anotimpurilor. Acesta este unul din cele patru stiluri mereu actuale unde o importanţă deosebită o au culorile şi materialele folosite – în acest caz, lemnul şi piatra în nuanţe de gri care pot da un aer rustic, montan casei.

De asemenea, decoraţiunile joacă un rol foarte important în definirea acestui stil: carouri, piei de animale, scaune din lemn, felinare şi alşte detalii rustice etc. În mod evident, această sugestie de amenajare poate fi adaptată la personalitatea fiecăruia – pot fi folosite, spre exemplu, alte culori dominante, precum verdele sau maroul.

Citeste si: Stilul scandinav, detalii si caracteristici

Confortul la superlativ este cert unul din acele stiluri mereu actuale. Culorile unei case de acest gen sunt albul, colorat cu nuanţe de gri sau roz, verde şi galben pal. Aceaste combinaţii reuşesc să creeze o atmosferă de linişte, calm şi confort. Covorul şi elementele de mobilier – mereu moderne, practice, funcţionale şi în stil minimalist, întregesc senzaţia de confort. Această abordare între cele patru stiluri mereu actuale este întregită de motivele florale, accentele de culoare şi detaliile tehnice care vin să întregească decorul şi să confere un aer sofisticat.

stiluri mereu actuale

Puterea culorii. Acest stil este şi rămâne unul din acele stiluri mereu actuale. Culorile sunt cele care dau tonul şi fac … muzica acestui stil al decoraţiunilor interioare.

Cel mai des folosite sunt culorile tari, nuanţe puternice de verde, albastru, portocaliu, galben, roşu fiind combinate cu îndrăzneală într-un decor plin de viaţă.

Liantul sunt elementele de decor, piesele de mobilă simple, cubice sau clasice, care se integrează bine în acest spaţiu colorat.

Un asemenea stil se potriveşte persoanelor cu un stil de viaţă activ, pentru cei dinamici, nonconformiştilor şi celor care se simt tineri, indiferent de vârsta pe care o au.

Citeste si: Stilul personal. Amenajari pe gustul tau

Anii 1960 au fost o perioadă de glorie în ceea ce priveste decoraţiunile interioare. Revenirea la stilul anilor 1960 este mereu o idee inspirată în condiţiile în care acesta este unul din acele stiluri mereu actuale. Condiţia este aceea de a adpta stilul sofisticat al anilor 1960, la cerinţele vieţii moderne. O piesă esenţială în decor este parchetul laminat, ce aduce aminte de natură, însă într-o manieră stilizată.

Acest element este completat prin utilizarea altor materiale ce imită lemnul sau piatra. Aerul practic şi confortabil al încăperii este completat şi de piesele de mobilier alese (canapeaua, fotoliile în linii simple, măsuţa de cafea), în vreme ce decoraţiunile folosite (tabloul, pernele) trebuie să vină direct din stilul anilor 1960.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply