Case neterminate. Avantaje si dezavantaje

0

O simpla cautare pe Internet iti arata ca cele mai multe din casele care sunt scoase la vanzare sunt case neterminate la rosu sau case la gri. Casele finalizate care sunt scoase la vanzare au preturi mari si sunt mult mai putine decat proeicetele de case neterminate sau aflate in etapele premergatoare finalizarii. Continuarea proiectelor de case neterminate are insa si avantaje si dezavantaje.

Citeste si: Proiecte de case mari cu mansarda

case neterminate

Care sunt lucrurile esetiale, avantajele si dezavantajele la preluarea unei case neterminate si care este strategia pentru a duce lucrurile la bun final.

La cumpararea unei case neterminate trebuie sa iei in calcul tote acele amanunte pe care le analizezi cand cumperi o casa veche. Fiecare amanunt conteaza si da cu adevarat valoare casei. Cere toate datele despre data la care a fost ridicata casa, si ia in calcul cate ierni au trecut peste casa neterminata. O casa neterminata se degradeaza pe parcursul iernii. Este supusa la umezeaza, structura peretilor poate avea de suferit. Conteaza fundatia casei si eventualele inflitratii. Verifica toate aceste amanunte. In cazul unei case neterminate conteaza foarte mult calitatea terenului din jurul casei, eventual daca pe acel teren se afla ceva (pomi sau culturi).

Citeste si: Proiecte de case economice

Verifica cum a fost impartita si compartiementata casa neterminata si daca ai in plan eventuale modificari fa un calcul foarte serios al costurilor. Este mai greu sa modifici decat sa construiesti! Ia in calcul utilitatile si costurile pe care acestea le implica. Sunt de preferat proiectele de case neterminate care au utilitatile functionale, nu neaparat din cauza costurilor ci mai ales din cauza birocratiei si a timplului pe care rezovarea acestor detalii o presupune.

In functie de etapa in care se afla casa neterminata care ti-a facut cu ochiul, verifica cu maxima atentie posibilele defectiuni de constructie, viciile peretilor si cele de rezistenta. Verifica calitatea geamurilor si modul in care a fost realizat etajul, beciul si, dupa caz, mansarda.

Citeste si: Casa mica este casa viitorului

Plecand de la situatia reala si de la stadiul in care se afla casa trebuie sa faci un proiect elaborat pentru finisare. Cand vine vorba despre case neterminate trebuie luate in calcul si eventualele modificari pe care vrei sa le faci, dar este bine daca te vei consulata cu specialisti pentru ca unele din dorintele tale pot implica costuri peste asteptari. Include in acest proiect si detaliile de amenajare interioare, macar in linii mari pentru ca fiind vorba despre case neterminate acestea au fost gandite pentru o familie si pentru nevoi care nu sunt neaparat identice cu ale tale, asa ca este posibil sa ai nevoie de transformari.

Ia in calcul ca in cazul acestor case neterminate pot sa apara surprize pe care la prima evaluare nu l-ai observat sau care nu au fost identificate astfel ca unele complicatii de parcurs sunt inerente.

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

In planul de finalizare a unor case neterminate, daca din diferite motive nu poti duce constructia la cheie si trebuie sa abordezi lucrarile in etape incepe cu ceea ce este esential, reducand la minimimum degradarea casei prin nefinalizarea lucratilor. Astfel inchiderea casei cu ferestre, usi si finalizarea acoperisului sunt prioritate. Urmeaza izolarea exterioara a casei abia pe urma finalizarea interiorului.

Sursa foto: ©Ingo_Bartussek/Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply