Casa Feng Shui – cateva principii de baza

0

feng-shui-167813_960_720

Exista cateva principii de baza pentru o casa Feng Shui. le poti lua in calcul pe toate sau doar cateva dintre acestea. De fiecare data rezultatul o sa fie placut pentru ca regulile Feng Shui, dincolo de conotatile oculte, acestea fac casa confortabila, eleganta, practica si o pun in valoare.

Intr-o casa, metodologia Feng Shui introduce idei ce tin cont de criterii precum: forme, configuratii, culori, materiale, texturi, materiale, greutate, proportii, orientari cardinale.

O locuinta sau o camera care initial nu au fost amenajate dupa principiile Feng Shui pot fi reamenajate. Desigur, exista si situatii in care este necesara, dar imposibila schimbarea pozitiei peretilor. In acest caz se actioneaza asupra altor elemente precum: culoare, elemente decorative, felurile de materiale utilizate, proportiile si dispunerea obiectelor.

Casa Feng Shui este o casa pozitiva iar elementele necesare pentru a ajunge la aceasta sunt usor de realizat. In plus toate aceste trucuri Feng Shui sunt ieftine si imbunatatesc starea generala de spirit pentru ca daca nu fac minuni, sigur dau un aer placut casei tale.

Astfel se pot obtine efecte de armonizare si cu investitii mici.

Cum se proiecteaza casa Feng Shui?

Primul pas consta in evaluarea locatarului in urma careia i se identifica nevoile. Apoi se evalueaza spatiul construit sau care urmeaza sa fie construit, determinandu-se caracteristicile sale energetice. Pasul trei consta intr-o a treia evaluare care priveste compatibilitatea spatiu-persoana. Apoi se aleg elementele ce au reiesit din primele trei evaluari si in fine se gasesc solutii pentru compatibilizarea si armonizarea energiilor spatiului si persoanei.

Cateva principii de baza

  • Este bine sa se evite camerele cu forme neregulate sau colturile, care pot fi mascate prin plante sau obiecte de decor.
  • In general in casa trebuie sa domine senzatia de armonie. Astfel in dormitor nu sunt de dorit echipamente gen televizor, dvd care sa distruga energiile pozitive ale camerei resptective.
  • Aerul curat si proaspat este iarasi un element de baza. Insa nu pune plante in dormitor.
  • Lumina trebuie sa fie pe cat posibil naturala, culorile – calde, sa relaxeze.
  • Si in final nu uita ca Feng Shui este unic si irepetabil, mereu in schimbare.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply