Armonie Feng Shui in cinci pasi

0

armonie Feng Shui (1)Trăim o viață agitată, poluată, densă, zgomotoasă și stresantă, iar acasă este locul care trebuie să însemne pace, liniște, confort, siguranță. Poți avea un plus din toate acestea adoptând aceste principii de armonie Feng Shui în cinci pași.

Nu-i nevoie să schimbi mobila și nici să zugrăvești în casă. Este nevoie de puțină organizare, puțin simt practic, pentru că acestea, împreună aduc armonie Feng Shui în casă.

Unul din aceste principii care aduc armonie Feng Shui în casă stă în mintea ta. Iubește-ți casa, acordă-i atenție așa cum acorzi atenție celor dragi din viața ta. Fiecare lucru, fiecare detaliu din casa ta, te influențează direct, te pot energiza și te pot ajuta să faci față agresiunilor din jur.

Un înțelept chinez (armonie Feng Shui fiind o tehnică chinezească veche de echilibrare și de împăcare cu ceea ce este în jurul tău), spunea că atunci când ajungi acasă trebuie să-ți îndrepți spatele, să tragi de umeri înapoi, să respiri adânc și să fii recunoascător că ai mai trecut peste o zi, în care ai reușit să faci ceea ce ți-ai propus și să te bucuri că ai revenit acasă.

Citeste si: Culorile casei tale iti dezvaluie personalitatea

Acasă trebuie să fie locul în care să simți că ești în siguranță, să dăruieți dragoste și să te bucuri că primești iubire de la cei alături de care crești.

Citeste si: Secrete Feng Shui pentru o casa pozitiva

Ce înseamnă armonie Feng Shui? Un mod de a echilibra energiile unui spațiu pentru a asigura sănătate și noroc. Casa și grădina ta sunt imaginea ta în oglindă!

Citeste si: Dormitorul tau este Feng Shui?

Iată care sunt elementele de armonie Feng Shui și cum poți aduce echilibrul în casa ta.

Culoarea. Folosește pentru casa ta o schemă de culori care să aibă continuitate. Continuitatea ofera sentimentul de armonie. Culorile trebuie să fie din aceiași paletă cromatică, iar culorile de accent dintr-o cameră să fie culorile principale din alta. Folosește o paletă de culori caldă, colorează – dacă vrei asta, distinct un singur perete din cameră, dar nu toți și folosește monotonia cromatică cu accente vii. În felul acesta, din punct de vedere estetic o să fie echilibru și vei avea armonie Feng Shui.

Citeste si: Amenajarea casei folosind principii de Feng Shui traditional

armonie Feng Shui (3)Plante. Fiecare cameră din casă trebuie să aibă plantele ei. Alege câteva soiuri de plante care se potrivesc cu mediul și lumina din casa ta și îngrijește-le în casă. Există plante care se simt bine în baie, în dormitor, în camera de zi și există plante care simt excelent în bucătărie. Alege ceea ce este potrivit pentru tine. Plantele echilibrează o casă, aduc oxigen pur și armonie Feng Shui.

Evită dezordinea și luptă cu ea cu calm și coordonat. O casă în care se trăiește nu poate să fie ca una dintr-o revistă. Poate exista praf, poate covorul nu a fost aspirat la vreme, poate că la baie nu este imaculat, dar asta nu trebuie să fie un motiv de stres. O casă în care se locuiește este o casă imperfectă. Nu căuta perfecțiunea, dar luptă cu dezodinea inutilă, gratuită. Nu lasa vase murdare, nu lasa paturile nefăcute, dimineața, nu lasa haine împrăștiate, ține masa din bucătărie curată și liberă, biroul în ordine  și nu lăsa dezodine în urma ta. Dezordinea înseamnă eșec și viață scăpată din mână, lipsă de control, după cum ordinea este dovada că poți ține lucrurile în mână și le poți gestiona TU pe ele. Simplifică, organizează și fă reguli!

Citeste si: Plante aducatoare de noroc

Ordine în dulap. Poate parea banal și puțin important, dar lururile pe care nu le porți îți fac rău și distrug ideea de armonie Feng Shui. Ordinea în dulapuri (toate din casă), din sertare, ordinea în bibliotecă, pe masa de lucru, ordinea în baie și bucătărie este esențială.

Citeste si: Rosu, culoarea de baza in Feng Shui

Pacea din minte. Armonie Feng Shui înseamnă siguranță si confort mai presus de toate. Casa îngrijită, grădina organizată și becurile care funcționează toate, aparatele în stare bună și utile, lipsa depozitelor de lucruri inutile aduc armonie și pace. În plus fă în așa fel încât lucrurile din jurul tău să fie cât mai normale, mai simple și mai firești, pentru ca viața ta să fie pur și simplu în armonie Feng Shui.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply