In dictionar candelabru este definit ca fiind un suport frumos ornamentat, cu mai multe brate pentru lumanari sau becuri electrice, suspendat de plafon. In strategia decoratiunilor pentru casa, candelabrul este potrivit, si binevenit in orice incapere din casa.
Candelabrul este o solutie decorativa perfecta si este protrivit pentru casele normale nemaifiind deloc un elemnt de decor nu doar camerele foarte luxoase sau pentrucele foarte mari. Candelabrul in casa aduce stralucire si eleganta fara sa fie nimic opulent sau exagerat, ba chiar din contra, are capacitatea de a personaliza locul si de a-l face mai prietenos.
In ciuda oricui ar spune ca este un corp de iluminat pretentios si potrivit doar incaperilor mari, noi sustinem contrariul: candelabrul, o solutie decorativa perfecta, pentru orice casa, pentru toate incaperile din casa. Este necesara o singura conditie pentru a profita de frumusetea candelabrului: incaperea sa fie suficient de inalta pentru ca acesta sa fie pus in valoare, desi exista variante de candelabre care se preteaza chiar si in camerele mai joase.
Candelabrul este perfect in hol, mai ales daca in hol exista o oglinda, iar podeaua este imbracata in gresie, marmura sau piatra. In camera de zi, candelabrul este un punct focal dramatic ce creeaza posibilitati inedite de exprimare vizuala.
Candelabrul in dormitor este solutia perfecta daca vrei sa faci camera romantica fara prea multe complicatii. Un candelabri si alegerea potrivita a culorilor, pot face din orice dormitor unul perfect. Nu aglomera camera daca alegi un candelabru!
In baie si in bucatarie ideea unui candelabru este una din cele mai bune. Pentru aceste incaperi ideile si solutiile moderne sunt experiente execelente in decoratiunile interioare.
Candelabrul este corpul de iluminat care desi este voluminos si umple spatiu nu vine in contradictie cu regulile decoratiunilor interioare si asta pentru ca echilibreaza vizual spatiul si da inaltime incaperii.
Contrar regulilor generale un candelabru, indiferent de camera in care este plasat nu trebuie sa fie in acord de stil cu restul detaliilor de decor din camera. Uneori contrastul este suprinzator si inspirat.
In spatiile modern decorate, este binevenit un candelabru clasic, in timp ce intr-un interior cu un stil clasic introducerea unui candelabru modern, de pilda unul cu forme geometrice dinamice, ofera un punct de atractie inedit.
O regula si un sfat! Trebuie gasita proportia ideala intre incarcarea cu piese de mobilier din incapere si dimensiunea candelabrului. Nu merge un candelabru mare intr-o camera “plina”, dar nici unul “sarac” intr-o camera goala. O regula nescrisa spune ca dimensiunea ideala pentru un candelabru este jumatate din piesa de mobilier medie din incapere.
Candelabrul este o solutie decorativa perfecta, dar este obligatoriu ca acesta sa fie mentinut in perfecta curatenie. Un candelabru plin de praf nu mai are nimic stralucitor in el, asa ca trebuie curatat de praf si depuneri cel putin o data la doua saptamani.
Sursa foto: pixabay.com