Canapelele si stilurile de amenajare

0

În camera de zi canapeaua este piesa centarală și este nevoie ca aceasta să fie în acord cu stil de amenajare. Se poate spune că indiferent de stil, de faptul dacă este fixă sau extensibilă, dacă este cu două sau trei locuri canapeaua trebuie să fie confortabilă, elegantă și funcțională. Pe de altă parte canapeaua trebuie să fie în acord cu stilul de amenajare.

canapea-care-să-dureze-o-viață-1

Materialul, formele, liniile canapelei trebuie să țină cont de restul detaliilor de decor. Există canapele în stil minimalist, baroc, marocan, shabby chic, italian, clasic și așa mai departe. Fiecare stil în parte are anume caracteristici, care definesc respectiva canapea, dar pot varia în linii destul de mari.

Citeste si: Accesorii cu pasiune pentru case frumoase

Stilul minimalist se caracterizează printr-o canapea în linii simple și drepte. Iar brațele și spătarul sunt foarte joase și simple. Canapelele minimaliste pot fi și fixe și extensibile sau de colț.

decora-cu-alb-3

Stilul baroc ca și cel clasic este caracterizat prin canapele masive. Picioarele și spătarul sunt din lemn în linii complicate și curbate. Culorile potrivite pentru canapea în acest caz sunt cele neutre sau naturale cu nuanțe de lemn.

Citeste si: De ce este o casa mica cea mai buna alegere

Stilul marocan se caracterizează prin canapele mai exotice în nuanțe puternice cu piciorușele și spătarul jos.

canapea-care-să-dureze-o-viață-2

O cameră de zi fără o canapea este de neconceput, mai mult chiar, canapeaua este condiția necesară și suficientă pentru living. În fapt, canapeaua este cea care transformă o cameră în cameră de zi, iar modul în care aceasta este integrată în spațiu din living poate face minuni pentru această încăpere. Ideile, sfaturile vin de la noi, iar tu le filtrezi în funcție de spațiul și canapeaua ta. Singura certitudine este: canapeaua, condiția necesară și suficientă pentru camera de zi.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply