Bolile non-infectioase ale plantelor de apartament

0

Bolile non-infectioase ale plantelor de apartamentBolile non-infectioase ale plantelor de apartament sunt efectul erorilor de ingrijire ale plantelor de apartament sau ale unei pozitionari necorespunzatoare a acestora. Aceste boli nu se transmit de la o planta la alta si spre deosebire de bolile plantelor de apartament de natura infectioasa, pot fi prevenite si vindecate usor.

Citeste si: Plante care rezista fara lumina

Apa in exces este una din prinipalele cauze care duce la aparitia suferintelor non-infectioase ale plantelor de apartament. Apa face ca radacinile sa nu mai primeasca oxigenul atat de necesar, radacinile nu mai functioneaza corespunzator, iar planta isi pierde din vigurozitate. Solutia este sa imbunatatesti drenajul apei.

Lipsa apei opreste multe plante din crestere si incetineste producerea florilor. Frunzele se ingalbenesc si se ofilesc, sau dezvolta zone maronii. Solutia este udarea plantelor in ritmul corespunzator necesitatilor acesteia.

Citeste si: Plante care rezista la frig Bolile non-infectioase ale plantelor de apartament (3)

Frigul este una din cauzele care duc boli non-infectioase ale plantelor de apartament, pana la distrugerea plantei. Ca masura de evitare, incercati sa protejati plantele cu folii protectoare speciale pentru inghet, mai ales daca este vorba despre transportul acestora. Nu doar ftugul face rau. Si caldura este unul dintre factorii care pot distruge plantele. Plantele expuse la caldura cel mai adesea se ofilesc si pot muri.

Citeste si: Cârciumăreasa, floarea rezistentă la arșiță

Lumina este esentiale pantru buna dezvoltare a plantelor si un factor de boala aparenta. Daca planta nu dispune de suficienta lumina, frunzele devin pale, nu mai produce fotosinteza si isi pierde din vigoare. Solutia este sa asezi planta intr-un loc care sa se potriveasca cu nevoile plantei. Studiaza si cere amanunte despre conditiile de crestere ale uni plante mai ales atunci cand este o planta noua sau un hibrid.

Citeste si: Cele mai practice plante de interior

Deficienta de substante nutritive duce la simptome precum culoare anormala a frunzelor, frunze rasucite sau varfuri moarte ale crengilor. Adaugati substante nutritive prin aplicarea unor ingrasaminte. Cele mai bune solutii sunt ingrasamintele organice. Nu doar lipsa nutrientilor poate provoca aceste suferinte non-infectioase ale plantelor de apartament, ci si excesul de substante nutritive provoaca aceleasi simptome ca si deficienta.

Sursa: apsnet.org

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply