Cârciumăreasa, floarea rezistentă la arșiță

0

Chiar dacă nu se ştie exact cât de caldă va fi această vară, plantează în grădină sau pe terasă şi balcon, în ghivece şi jardiniere, şi flori rezistente la arşiţă, precum cârciumăreasa. În acest fel vei avea garanţia unei grădini de invidiat indiferent de prognoza meteo.

1

Citeste si: În loc de gazon. Armeria maritime

Plantează cârciumărese în grădină și noi îţi garantăm că nu vei regreta niciun sezon de acum încolo. Este o plantă care încolţește surprinzător de ușor din seminţe, înflorește foarte repede, ca să nu mai vorbim că poţi alege dintr-o gamă bogată de varietăţi și culori.

Citeste si: 3 plante care infloresc noaptea

Tolerează fără probleme soarele direct și căldura, cu condiţia ca solul să fie bogat și bine drenat, iar în  perioadele mai secetoase, udat din plin în fiecare seară. Ciupește vârfurile lăstarilor pentru a obţine o plantă cât mai bogată și curăţă florile ofilite pentru a încuraja apariţia noilor flori. Bonus: cârciumăresele atrag fluturii!

Citeste si: Beneficiile plantelor

Foloseşte varietăţile mari de cârciumărese ca plante de fundal, în borduri, brazde sau plantate în masă în grădinile rustice. Varietăţile pitice merg foarte bine în rocării sau în containere. Cârciumăresele sunt excelente şi ca fl ori tăiate. Opăreşte cozile florilor şi schimbă apa la două zile, iar cârciumăresele vor rezista mult timp şi în aranjamentele florale din vaze.

Producție: Patricia Ușurelu

Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply