Bolile plantelor de apartament

0

Iata tot ceea ce trebuie sa stii despre bolile plantelor de apartament, pentru ca este foarte frustrant cand  florile si plantele tale dragi au de suferit.

bolile plantelor din casa (1)Ciupercile parazite sunt cele care produc fainarea, patarea bruna, taciunele, oparirea lastarilor. Ataca diferite plante din gradina, nu neaparat un anumit tip de planta, pentru ca datorita sporilor produsi si purtati de vant, vor gasi mereu mediul propice pentru a infecta o planta. Se poate spune ca acestea sunt responsabile pentru cele mai numeroase dintre bolile plantelor de apartament.

Citeste si: Steaua Craciunului, ingrijire si inmultire

Bacteriile daunatoare infecteaza plantele, si sunt cele care provoaca boli ca putregaiul sau cancerul bacterian. Celulele bacteriilor circula intre plante in acelasi mod ca si celulele ciupercilor, prin intermediul aerului, cu ajutorul vantului. In momentul in care ajung pe o planta care este predispusa la imbolnavire, bacteria se instaleaza si infecteaza plantele.

Citeste si: Busuioc in ghiveci. Cateva sfaturi pentru o planta frumoasa

Virusii sunt cei mai mici agenti care produc bolile plantelor de apartament. In momentul in care s-au insalat pe o planta, si au patruns intr-o celula vie a acesteia, virusii se multiplica si determina ca planta sa produca mai multe celule virale, deranjand metabolismul acesteia. Celulele virale sunt transportate la plantele sanatoase de catre daunatori precum insectele, viermii sau nematode. Virusii se mai pot transmite prin altiori, inmultiri, divizari.

bolile plantelor din casa (1)Citeste si: Totul despre ghivecele pentru plante

Nematodele sunt o specie de limbrici microscopici, care traiesc in aer liber in sol, sau ca paraziti ai plantelor ori ai animalelor. Aceste nematode deterioreaza plantele prin perforarea peretilor celulelor, si extrag continutul acestor celule, ceea ce duce la ingalbenirea, ofilirea si incetinirea cresterii. Nematodele sunt transportate spre plantele sanatoase prin intermediul apei, a solului deja infestat sau prin intermediul animalelor.

Nematodele produc cele mai serioase din bolile plantelor de apartament. De regula o planta atacata trebuie distrusa pentru ca riscul contaminarii la animalele din casa si la celelalte plante este foarte mare.

Sursa: ehow

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply