Astilbe, florile frumoase care ucid buruienile

0

Astilbe face parte din categoria plantelor frumose și deștepte. Sunt frumoase, colorate, vesele și rezistente, dar au și calitatea de a forma tude dese, chiar  foarte dense, care acoperă bine terenul și ucid în fașă orice tentativă a buruienilor de a-și face loc printre răsadurile cu flori.

Astilbe (3)

Astilbele au flori într-o spectaculoasă gamă de culori și nuanțe și există soiuri cu perioade de înflorire diferite, astfel că dacă vrei poți avea o gradină perfectă numai cu Astilbe pentru că florile lor pot acoperi toată perioada din marie-aprilie, până în iunie-august și chiar septembrie. Nu poți reproșa nimic acestor flori minunate. Se îngrijesc foarte ușor, se pot diviza, se pot planta primăvara și toamna.

Minunile acestea au nevoie de solurile acide și umede, bogate în humus și tolerează mai greu solurile calcaroase. În plus preferă peumbra. Umbra partială este ideală pentru ele pentru că vor produce mulți lăstari, florile în culori viia căror inflorescență va dura mai mult. Soarele puternic uscucă rapid florile și scurtează perioada de înflorire dar și producția de flori. Măciuliile florale rămân decorative și nu trebuie să le tai. În plus dacă nu le tai tufele nu se vor dezvolta exagerat. Tufele trebuie tunse doar toamna, ideal până aproape de bază și apoi trebuie acoperite cu mulci, crengi de brad sau paie.

Tufele de Astilbe se formează cel mai bine în locurile umede, umbrite. Trebuie udate după apus, în perioada de înflorire și dacă solul este sărac au nevoie de fertilizatori cu azot. Tufele de Astilbe arata foarte bine în grupuri, mai ales dacă alegi flori de culori diferite. Poți face combinații bicolore sau multicolore. Un efect deosebit obții cu astilbe din aceleași soiuri, în culori care se armonizează frumos.

Astibe poate crește foarte bine la temelia caselor, în zonele cu borduri și s epot combina foarte bine cu tufe de ortensii. Astibe sunt prietenoase și nu au intolereanțe față de alte plante.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply