Arcade romantice in gradina

0

Grădinile pot fi înfrumusețate cu arcade romantice. Sunt alegerile ideale când vrei să marchezi o intrare, să separi o zonă de alta sau să învălui o alee. Atunci când sunt privite printr-o arcadă, fie ea verde sau înflorită, chiar și locurile relativ comune par foarte frumoase.

Dacă arcadele sunt aspectuoase, au dimensiuni raportate corect la cele ale grădinii și sunt plasate în locurile potrivite, atunci efectul obținut prin prezența lor este maxim. În grădinile care au dimensiuni reduse, arcadele pot fi poziționate la intrare sau pot marca o graniță. În cazul grădinilor cu suprafețe generoase, ele pot fi folosite ca să separe o zonă a grădinii de alta sau să conducă spre un punct de interes. Indiferent de dimensiunile pe care le are grădina, un loc de odihnă care a fost amenajat chiar sub o arcadă cu flori va deveni preferatul tuturor. Aceste elemente decorative pot fi realizate din lemn, metal, piatră, cărămidă – important este ca ele să fie și să rămână frumoase în timp.

În ceea ce privește decorarea lor, le poți îmbrăca în trandafiri sau clematite perene, pantofiori sau zorele anuale, iederă și altele. Trebuie însă să fii foarte atent atunci când le alegi, pentru că, de exemplu, cele zidite sau cele mai lungi, gen tunel, te pot ispiti cu nota lor de mister, dar obturează peisajul și nu sunt potrivite în grădinile mici.

arcade romantice arcada zid caramida
Foto: Flori Lixăndroiu

Această arcadă generoasă care a fost realizată în zidul din cărămidă poate să fie la fel de bine o intrare sau o separare.

arcade romantice bolta frunze
Foto: Flori Lixăndroiu

Numeroasele frunze lucioase ale bolții de pe alee dau strălucire acestei zone din grădină, care a fost lăsată mai în voie și este lipsită de culoarea florilor.

Articol adaptat din revista Casa lux – martie 2015

Autor: Flori Lixăndroiu

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply