Aranjament simplu

0

Îți dorești să amenajezi o zonă mai aparte și ușor de întreținut? Realizează un aranjament simplu, dar de efect! Cel din imagine îți poate servi drept model – este delimitat cu ziduri din ghivece din beton, pavat cu un strat de pietriș în ton cu ele și înviorat de o grămadă contrastantă din pietre colorate.

Grădina aceasta este ilustrativă pentru efectele extraordinare ale ideilor simple. Cutiile din beton vibropresat colorat în masă sunt disponibile în diverse forme și culori. Sunt utile la borduri, la consolidarea denivelărilor, pentru garduri înflorite. Cele care nu au fund oferă plantelor pe care le găzduiesc condiții mai bune, datorită continuității pământului cu solul grădinii. Ideea de a construi cu ele porțiuni de zidărie joasă care să schițeze conturul unei zone fără să o încercuiască pe deplin este de reținut. O opțiune la fel de bună este și aceea de a le pune unele peste altele, astfel încât din loc în loc să fie create mici alveole pentru plante (cele de rocărie sunt foarte potrivite). Pentru un efect liniștitor, spațiul delimitat de ele poate fi acoperit cu pietriș de aceeași culoare.

Regulile de bază sunt: simplitate rafinată, armonie cromatică și întreținere ușoară. Lângă zona de odihnă gri-închis există o alee largă, pietruită cu alb, alături de care se află o peluză.

aranjament simplu zona relaxare
Foto: Flori Lixăndroiu

Nuanța închisă de gri a ghivecelor și a pietrișului (în armonie cu fațada casei) este luminată de albul pietrelor de râu și al blatului mesei și de rozul bulgărilor de hortensii. 

Tips pentru un aranjament simplu

O grămadă de pietre de alte culori printre care se strecoară câteva plante de rocărie dinamizează peisajul fără să-i tulbure armonia. O masă compactă, cu scaune din fier, dantelate, câteva felinare de grădină, o statuetă discretă prin mărime și culoare contribuie și ele la farmecul unui asemenea loc.

Articol adaptat din revista Casa lux – iunie 2015

Autor: Flori Lixăndroiu

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply