Aparatele de aer conditionat: cum le alegi si intretii (2)

0

aparatele-de-aer-conditionat

Se apropie sezonul în care vom folosi aparatele de aer conditionat aproape la putere maximă, iar pentru o bună utilizare a acestora, ne-am gândit să îți dăm cele mai bune sfaturi pentru alegerea și întreținerea acestora. Așadar, dacă te interesează să afli sfaturi practice despre aparatele de aer condiționat, te invităm să parcurgi articolul de mai jos. Scurt și la obiect, specialistul îți răspunde la întrebări legate de alegerea aparatelor de aer condiționat sau folosirea acestora la capacitate și randament maxime cu un consum de energie echilibrat.

Citește și: Aparatele de aer conditionat: cum le alegi si intretii (1)

Cum se întreține sistemul de filtrare al aparatului de aer condiționat?

Recomandăm o revizie completă a sistemului de climatizare la fiecare schimbare de sezon vara/iarna, și atunci trebuie să aveți în vedere că anumite operațiuni de service, indicate de către producător, nu pot fi executate decât de către personal calificat.

Care sunt cele mai noi funcții ale aparatelor de aer condiționat?

Echipamentele noi pot fi integrate în rețeaua wireless și comandate prin intermediul unui smartphone atât de acasă, cât și de oriunde de pe Glob. Altă funcție ce va aduce o economie suplimentară este senzorul de prezență, ce detectează dacă există persoane în cameră. Când camera este goală, unitatea comută în modul economic după 20 de minute și repornește când intră o persoană.

De asemenea, funcția de „ochi inteligent” direcționează jetul de aer 3D într-o altă zonă decât cea în care este o persoană la un moment dat. Dacă nu se detectează nicio persoană, unitatea trece automat în setarea de eficiență energetică.

Citește și: Cum scoti o incapere din anonimat cu covorul potrivit.

Ce înseamnă climatizare tip split?

Există echipamente de uz rezidențial,  produse exclusiv în Japonia,  ce aduc multe opțiuni neîntâlnite pe niciun alt sistem de climatizare tip split. Acesta creează un climat perfect echilibrat atât din punct de vedere al temperaturii  și al umidității, cât și al aportului de aer proaspăt. Același echipament poate realiza la cerere umidificare, dezumidificare, purificarea aerului și îmbogățirea lui cu oxigen din exterior.

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply