Aparate de aer conditionat cu design insolit

0

Aparate de aer conditionat cu design insolit – În locuința ta, modelele de aparate de aer conditionat pot fi mult mai mult decât o sursă de aer rece sau cald. Nu reprezintă doar antidotul modern pentru căldura din zilele caniculare sau o suflantă de aer încălzit în zilele mai friguroase. Cu versiunilor modelelor performante, de ultimă generație, se realizează climatizarea completă a aerului din interior: control al umidității, ventilare, purificare, filtrare, ionizare etc.

Aparate de aer conditionat.
Aparat de aer conditionat tip coloană Samsung Q9000. Foto: Samsung

Citește și: Aparatele de aer conditionat: cum le alegi si intretii (1)
De multe ori se caută și un design atrăgător al aparatelor (pe lângă performanțele tehnice). Multă vreme, cele mai multe aparate de aer conditionat au avut un design relativ standard, de aparat casnic strict funcțional. În ultimul timp se acordă o atenție tot mai mare designului de produs. Au apărut finisaje noi (din cristal mat, sticlă colorată, metal cromat, aluminiu sablat) și se propun forme insolite (tip tablou, casete de tavan, de pardoseală, cu format turn, panouri plate în genul convectoarelor de perete sau panourilor radiante slim etc.).

Aparate de aer conditionat
Model casetă de tavan Panasonic CZ-BT20E. Foto: Shutterstock

Citește și: Aparatele de aer conditionat: cum le alegi si intretii (2)
Dintre aparatele de aer condiționat moderne se distinge categoria celor dotate cu tehnologie Inverter. Acestea sunt concepute cu un regim de funcționare (al motorului și compresorului) strict corelat cu necesarul de aer de climatizat dintr-un spațiu locuit. În comparație, un aparat clasic asigură un interval de temperatură, apropiat de cel programat pe telecomandă, prin porniri/opriri ale compresorului. Modelele cu tehnologie Inverter ating mult mai rapid temperatura dorită, o mențin apoi la un nivel constant (cu fluctuații minime), iar motorul/compresorul funcționează mai intens sau mai economic, adaptat la cerințe.

Aparate de aer conditionat
Aparat de aer condiționat cu design insolit Heinner HAC-12INVRED. Foto: Heinner

Citește și: Cum folosim aerul conditionat astfel incat sa nu ne faca rau

Articol preluat din revista Casa Lux, nr. 5/2015. Foto: Shutterstock, PR.
Autor: Lucian Dobraca

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply