Acasa la designerul Adeline Catinas (2)

0

adeline-catinas

Acasa la designerul Adeline Catinas – În ultimii ani a încălţat şi accesorizat mai toate persoanele publice de la noi, aşa că am fost curioşi să o cunoaştem pe Adeline şi mai ales să aflăm ce se ascunde în spatele talentului ei. I-am fost musafiri la Cluj, în casa părintească, acolo unde de-a lungul anilor şi-a conturat personalitatea.

Citeste si: Acasa la designerul Adeline Catinas (1)

acasa-la-designerul-adeline-catinasDeşi Adeline era doar o adolescentă pe atunci, părinţii au ţinut cont de fiecare idee adusă de fată în amenajarea spaţiului, însă ea a încercat să păstreze totuşi un echilibru între ceea ce îşi dorea ea şi ceea şi-au dorit părinţii. „Între timp simt că m-am maturizat din punct de vedere stilistic şi îmi place să mizez pe stilul eclectic, dar acest loc îmi este foarte drag. Pot spune că atmosfera de acasă mi-a influenţat dezvoltareaˮ, ne mărturiseşte designerul.

Stilul Bohemian chic din locuinţă este completat de elemente baroce, Art Nouveau şi  Imperialiste.

Diningului i s-a dedicat un spaţiu generos în strânsă legătură cu bucătăria, dar şi cu livingul, comunicarea dintre spaţii fiind open-space de tip american. În această zonă s-a optat pentru un mobilier baroc, dantelăriile scaunelor mergând chiar spre Rococo.

Citeste si: Rasfat culinar intr-un spatiu deosebit.

Încărcătura suprafeţelor nu deranjează vizual, ci se încadrează în limitele stilul Bohemian. Plantele parcă supradimensionate, precum şi somptuozitatea candelabrelor, imprimă zonei de luat masa o atmosferă luxuriantă ce se regăseşte şi în living, în zona canapelei.

adeline-catinas1Mobilierul din casă a fost realizat pe comandă, iar o parte dintre decoraţiuni au fost alese din magazinele de antichităţi pentru a da autenticitate decorului. Armele de pe şemineu subliniază pasiunea tatălui Adelinei pentru vânătoare. Ele sunt în mare parte artizanale, doar două funcţionale.

Citeste si: Leagan romantic in casa.

Unitatea ambientului este dată de cromatică. Nuanţele de oliv, crem şi bej se regăsesc în toate finisajele, accentele fiind date de tonurile de auriu şi bronz.

Covoarele orientale se integrează în ambient datorită culorilor ce se asortează cu finisajele.

 

 

Producţie şi text: Ana Nechita Amelian
Foto portret: Bogdan Popescu

Foto interior: Sergiu Mihaescu

Articol aparut in revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply