5 pasi catre o gradina cu stil

0

gradina cu stil

Am facut o strategie in 5 pasi catre o gradina cu stil. Stim ca iti doresti o decorare cu gust pentru gradina ta, cu spatiu de plantat sau de plasat ghivece mari si venim in ajutor cu sfaturi pentru succesul unui aranjament cu stil. In primul rand trebuie spus ca pentru o gradina cu stil nu conteaza spatiul pe care il ai la dispozitie. Conteaza insa sa faci o strategie buna si practica, sa-ti folosesti imaginatia si sa sa-ti manifesti personalitatea. Iata detaliile si cei mai buni 5 pasi catre o gradina cu stil.

1. Alege plante care se adapteaza bine climei. Ele iti vor oferi cele mai mari satisfactii. Este bine sa stii ca o gradina mare trebuie amenajata in trepte, in etaje prin alegerea unor plante cu inaltimi diferite, de la cele inalte la cele mici si scunde. Conteaza cata lumina ai in gradina, calitatea solului, gradul de umezeala naturala si panta gradinii. Sunt plante care nu suporta un plan inclinat, dupa cum sunt plante care adora asta. Toate aceste datlii sunt esentiale pentru alegerea plantelor din gradina.
flowers-1322090_960_720
2. O gradina cu stil va avea trei elemente indispensabile. Primul il reprezinta arbustii cu flori sau pomii de gradina, pentru gradinile mari. Al doilea, amenajarea unui spatiu de relaxare exterior, care poate sa fie un chiosc sau un cort de vara sau doar o umbrela si scaunele de gradina aferente. Zona aceasta trebuie sa aiba gazon sau dale. Al treilea element esential il reprezinta paleta coloristica si plantele care pot fi in egala masura in solul din gradina sau in ghivece pe sol sau in vase suspendate. Opteaza – si aceasta este chiar o conditie pentru gradia cu stil pentru ghivece de marimi variate. Acestea isi gasesc cu usurinta locul pe veranda, in fata usii de la intrare sau marginind aleea din curte.
3. Poti amenaja o gradina cu stil doar cu ghivece cu plante gazon si o zona de relaxare. Alege, in acest caz plante inalte, plante cu frunzis bogat sau plante care se revarsa pe marginea vasului. Apoi completeaza decorul cu ghivece cu plante cu flori.
succulent-garden-1444240_960_720
4. Ornamentele de gradina sunt importante dar niciodata obligatori. Daca vrei sa le folosesti alege detalii care sa fie in armonie cu restul decorului, nu aglomera gradina si nu folosi ornamente cu stiluri diferite. O gradina cu stil va avea un plus de farmec daca pe lista de ornamente vei trece lampile solare de gradina sau detalii din piatra. Sunt cele mai frumoase si sunt in acord cu orice stil de amenajare din gradina.
5. Nu uita sa aduci un omagiu tuturor simturilor tale daca vrei ca musafirii sa iti admire gradina personalizata. Este important sa acorzi atentie vizualului si olfactivului, dar nu uita ca si tactilul, auditivul si gustul trebuie sa isi regaseasca un compliment in decorarea stilizata a gradinii.
Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply