4 trucuri geniale pentru gradina ta, ideale vara

0

trucuri geniale pentru gradina ta (1) 

Vine vara! Iar noi venim cu patru trucuri geniale pentru grădină ta, ideale vara care vor transforma spațiul din jurul casei, fie el mic sau mare, în spațiul perfect pentru viața în aer liber, în curte, acasă!  

Toate aceste trucuri geniale pentru grădina ta sunt simple, relativ ușor de pus în practică și nu implică investiții importane.

Citeste si: Plante care se ingrijesc usor

trucuri geniale pentru gradina ta1. Atârnă oglinzi pe gard. Te-am șocat! Nu ai de ce. Este o soluție minuantă pentru grădina ta. O oglindă în aer liber face exact ceea ce face și în casă. Deschide spațiul și aduce lumină! Poziționați o oglindă vis-a-vis de locul plin de verdeață sau de zona în care se află flori pentru a da impresia de mai mult teren. Pune oglindaă pe gard, și fixeaz-o cât mai bine. Dacă este bine fixată nu se sparge. Dacă o pui pe un gard din cărămidă sau pe un perete ai nevoie de șuruburi. Oglinzile pot fi fixate și pe pereții casei, în zonă întunecată din grădină. Deși este o idee foarte bună, după părerea noastră chiar unul din cele patru trucuri geniale pentru grădină, nu exagera cu prea multe oglinzi. Oglinzile pot să rămână afară tot anul, indiferent de anotimp, dar în acest caz trebuie bine protejate împotrivă umezelii și apei.

Citeste si: Vita salbatica, culoare pentru ziduri si garduri

2. Fă un turn de sertare vechi într-un colț din grădină sau în mijloc, sau unde vrei tu… Un turn din sertare este o idee bune care va da dimensiuni noi grădinii tale. Este important că turnul să fie bine fixat, solul bine cernut și corect ales în funcție  de ceea ce vrei să plantezi. Este o modalitate foarte ușoară de a crea o grădină cu plante medicinale, aromatice sau o grădină cu flori etajata. Vopsește sertarele sau doar lăcuiește-le dacă nu vrei exces de culoare. În felul acesta vor fi mai rezistente și lasă imaginația să zburde atunci când faci turnul de sertare.

3. Groapă de foc. Nu toți ne putem permite sisteme de incalzire pentru exterior, iar groapă de foc este o soluție minunată pentru a te bucură de aerul și liniștea nopților de vara, chiar și în perioadă mai racoroasă. Iată cum faci o groapă de foc, una dintre cele patru trucuri geniale pentru grădină ta:
• decide mărimea și formă și alege un spațiu util pentru a face groapă. Trebuie să fie la distanță de gardul de lemn și să fie suficient spațiu pentru a așeza scaune în jur.
• săpa o groapă în jurul valorii de 30-40 de centimetri în formă unei piramide întoarse, cât de largă vrei tu.
• umpleți gaură cu pietriș pentru drenaj.
• pune nisip peste pietriș.
• așează pietre, bolovani de râu sau cărămizi în jurul perimetrului, dar lasă câte două degete distanță între acestea pentru ventilație, iar marginea această trebuie să aibă circa 20-30 de centimetri înălțime.

Acum ai o groapă de foc unde poți aprinde în siguranță foc în zilele sau nopțile reci de vară.

Citeste si: Coreopsis – intre margarete si floarea soarelui

4. Fă rafturi pe partea dintre interior a gardului. Este unul dintre cele patru trucuri geniale pentru grădina ta, prin care vei avea mai multe flori, mai multă verdeață, mai multe plante la tine în grădină. În plus în felul acesta nu vei pierde bucuria de a avea plante în grădină nici în grădinile mici unde spațiul principal este ocupat cu mobilă de grădină. Este important să fixezi bine aceste rafturi pentru a avea stabilitate și să nu le încarci peste capacitatea lor.  Aceste rafturi sunt perfecte pentru plante în ghiveci dar și pentru elemente de decor, oglinzi, lumânări, felinare sau orice vrei tu!

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply