Lucruri pe care nu le știai despre grădina ta

0

Pun pariu că acestea sunt cele 10 lucruri pe care nu le știai despre grădina ta. Grădinăritul este una dintre cele mai utile și mai sănătoase activități pe care le poate practica cineva. Se poate spune clar: ferice de cel ce are o grădină. Va trăi mai mult și va trăi mai fericit!

Iată cele câteva lucruri pe care nu le știai despre grădina ta, dar pe care este bine să le cunoști.

1. Floarea-soarelui nu este doar o floare. Florea soarelui este o mare grădină cu flori. Centrul maro este format din 1.000 – 2.000 de flori individuale care toate împart aceiași tulpină. Floarea soarelui este una dintre cele mai frumoase și mai spectaculoase flori, nu este doar o plantă industrială, iar grădinile în care se află sunt grădini fericite.

2. Există mai multe microorganisme într-o singură linguriță de sol decât sunt oameni pe tot pământul. O linguriță de sol este viu. Cu toată seriozitatea, aceasta este realitatea. Trăim pe o planetă vie, și nu este doar o figură de stil, solul din gradină este viu! Toate aceste microorganisme susțin viața pe planetă pentru că sunt elementele esențiale fără de care nutrienții nu ar recircula și nu s-ar descopune, plantele nu ar crește, deci nu am putea respira. Dintr-un anumit punct de vedere miroorganismele din sol sunt la fel de importante ca și aerul și apa.

3. Plantele răspund la sunete. Se spune că a sta de vorbă cu plantele este una dintre căile care le ajută să crească mai bine și mai frumos. Și nu este deloc o poveste. Vibrațiile (muzica și sunetul vocii) susține creșterea plantelor. Muzica și sunetele plăcute fac plantele să crească mai repede și mai bine.

4. Fluturii sunt mai atrași de burieni decât de flori. Potrivit Institutului Smithsonian, noile soiuri de flori au fost modificate genetic pentru a fi mai rezistente, mai mari și în culori mai intense. Dar au plătit un preț, au pierdut mare parte din aroma naturală. Buruienile au pastrat aroma și culoarea naturală deci sunt mai atractive pentru fluturi și albine. În principiu nu este nimic grav, dar unele plante ar putea avea probleme în ceea ce privește polenizare, iar unele insecte ar putea să moară pentru că nu mai gsesc mâncare.

5. Prepară o soluție de apă și bicarbonat. O linguriță de bicarbonat la un litru de apă și stropește solul în care cresc roșiile și vinetele cu aceasta soluție. Acesta va reduce aciditatea și va face ca roșiile și vinetele să fie mai dulci.

6. Merele, perele, piersicile, cireșele, zmeura, căpșunile și multe altele sunt parte din aceiași mare familie Rosaceae, rude bune cu trandafirii.

7. Există o orhidee care miroase a vanilie. Aroma este foarte intensă, iar planta se numeste Orhideea de vanilie. Există și orhidee care miros a ciocolată! Există și un soi cu aromă de lămâie – se numește Cymbidium, și altul care are aromă de scorțișoară.

8. Poți schimba culoarea unei tufe de ortensii prin modificarea nivelului pH-ului solului. Și poți face asta în fiecare an. Un sol mai alcalin va duce la flori roz, în timp ce un sol acid va produce flori albastre. Pentru  flori albastre pune la radacina, toamna coji de ouă și zaț de cafea. Schimbarea nu se se întâmplă peste noapte, ci de la un sezon la altul.

Sursa foto: pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply