De făcut obligatoriu în iunie pentru casă și gradină

0

Este iunie, este vară și sunt multe de făcut pentru casă și grădină. Pentru ajutorul tău am făcul un plan cu ceea ce trebuie făcut obligatoriu în iunie pentru casă și grădină.

obligatoriu în iunie pentru casă și grădină (1)

Tunde plantele de primăvară pentru a nu compromite înflorirea de anul viitor. Azaleele trebuie tunse și trebuie tuns și rărit gardul viu, corectată tufa trandafirilor (se taie ramurile bolnave, care nu au produs lăstari, lastarii anemici).

Citeste si: Ingrijirea pomilor fructiferi vara

Verifică starea elementelor din lemn din grădină. Trebuie revopsite/lacuite după caz, iar iunie este momentul optim. Este momentul optim pentru a face construcții din lemn în grădină, fie că este vorba despre un chioșc sau o bancă, un leagăn de grădină sau o masa cu scaune.

Vopsește ceea ce vrei să vopsești din casă și din grădină. Acum este momentul pentru a recondiționa mobila din bucătărie. Iunie pentru casă și grădină este momentul ideal pentru repatații capitale, zugrăveli noi, reamenajări. Ai toată vara înainte pentru a le termina. Iar zilele lui iunie sunt cele mai lungi!

Citeste si: Bolile trandafirilor. Cum îi îngrijeşti

obligatoriu în iunie pentru casă și grădină (3)Când este ultima dată când ai curățat salteaua? Este una din sarcinile de făcut obligatoriu în iunie pentru casă și grădină. O reîmprospătare a saltelei este perfectă în această lună pentru a elimina acarienii și a dezinfecta locul de dormit. Scoate salteaua și aspir-o bine vreme de 20 de minute pe fiecare parte. O poți ține afară, la soare, dacă este posibil, Presară pe suprafața ei bicarbonat de sodiu. Lasă-l să acționeze câteva ore (4-6 ore)  apoi aspira.

Citeste si: Iunie 12 sfaturi pentru gradina

Până la Sfinții Petru și Pavel poți pune răsaduri. Așa că iunile este momentul pentru răsaduri de rosii, căpșune și orice mai vrei tu! Plantează într-un colț din grădină două-trei cuiburi de bostani de toamnă. Sunt foarte decorativi si vei avea dovleac pentru plăcinte!

Citeste si: 10 sfaturi de grădinărit, utile tuturor.

Curăță garajul, locul pentru unelte, repară căsuța din grădină (dacă o ai), repară căsuțele pentru păsări și vopsește-le, repară acoperișul, verifică centrale termică, repară hidroforul și curăță puțul.

Citeşte şi Transplantarea, sfaturi pentru sănătatea plantelor

Aduna familia în jurul unui foc de curte într-o noapte caldă de vară. Fă o vatră din bolovani și un rug din lemnele uscate din curte. E distractiv și trebuie făcut în iunie!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply