5 pasi care dau personalitate casei tale

0

O casa fără personalitate este ca o cameră de hotel pe care o uiți în momentul în care ai predat cheia la recepție. Pe de altă parte o casă cu personalitate este destul de greu de realizat pentru că standardizare ne uniformizează cu brutalitate. Pentru a combate asta și pentru a parcurge etapele care dau personalitate casei tale, am făcut un plan în cinci pași.

Citeste si: Griul este noul alb

Există câteva trucuri care dau personalitate casei tale și în rezumat aceastea sună asa: sobru, dinamic și făcut cu mana ta.

5 pasi care dau personalitate casei tale

Casa este văzută ca teritoriul femeii, dar aceasta vine cu riscul de a transforma casa într-un loc prea feminin. Soluția stă în impunerea unui aer masculin, sobru. Cu alte cuvinte soluția este orientarea către piese de mobilier mai sobre, renunţarea la detaliile stridente şi un accent deosebit pus asupra eficienţei în detrimentul aspectului strict estetic, toate acestea sunt câteva dintre caracteristicile unui design masculin. Adaugă culori intense, pe un fundal monocrom mat si neutru și vei da personalitate casei tale.

Citeste si: O pata de culoare

Dinamic raportat la detaliile dintr-o casă se referă la aerul general al încăperii, la modul în care curge și este utilizată lumina și la proporția echilibrată a volumelor din casă. Toate, dar neapărat bine și corect raportatate unele la altele dau dinamism și fluiditate spațiului, iar asta se reflectă în personalitatea casei tale.

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

Mobilă făcută manual, sau proiecte de bricolaj pe care să le realizezi singur sunt detalii care vor aduce un plus de personalitate casei tale și pe care oricine trebuie să le ia in calcul pentru decorul din casa ta. Acesta este modul cel mai simplu în care îți lași amprentă asupra casei. Începe prin crearea unor mici obiecte de decor şi poţi ajunge la recondiţionarea unor piese vechi de mobilier – scaune cu un look „antique” – sau chiar la construcţia de la zero a unor obiecte – masă, dulapuri. Depinde de ablitățile tale. Sau ai putea începe de la a face o cuvertură din petice sau a tricota huse pentru canapele și fotolii.

Citeste si: Decor simplu cu mobila putina

Personalitatea casei tale vine din îmbinările detaliilor din casa ta. Îndrăznește să îmbini materiale, imprimeuri și structuri. Echilibrul și contrastul dintre ele sunt cele care dau personalitate casei, prion unicitatea asocierilor. De asemenea, varietatea texturilor folosite va fi un element-cheie în amenajarea spaţiilor, indiferent de stilul abordat. Totul trebuie făcut cu inteligență și cu multă zgarcenie pentru a nu cadea dintr-o extremă în alta.

Citeste si: Gri otel, o provocare extravaganta pentru casa

Una dintre modalităţile prin care poți da personalitate casei tale constă în folosirea dungilor. Sunt atemporare, dincolo de curente, nu sunt pe val niciodata, în adevăratul sens al cuvântului, dar rămân mereu utile, actuale și … moderne. Fie că decizi să le aplici pe covoare sau pe tapet, utilizarea unui model în dungi poate da vitalitate casei tale. Din punct de vedere cromatic, combinaţiile îndrăzneţe de roşu, alb şi negru sunt ideale, de data aceasta asociate cu elemente de decor minimaliste.

Sursa foto: pexel.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply