5 idei practice pentru un dormitor mic

0

idei practice pentru un dormitor mic (1)Un dormitor mic nu este o fericire, dar nici o catastrofă. Un decorator cu experienţă o să-ţi spună că nu există nici o cameră care să nu poată fi facută confortabilă şi frumoasă dacă este bine şi inspirat decorată. O dovadă sunt aceste idei practice pentru un dormitor mic. Dacă le vei pune în practică vei câştiga spaţiu, real sau virtula, vei însufleţi locul şi-i vei da personalitate. Toate împreună sau doar unele din aceste 5 idei practice pentru un dormitor mic sunt soluţii excelente pentru camera de relaxare.

Citeste si: Sfaturi utile cand alegi mobila pentru dormitor

Alege cu maximă atenţie culoarea dominantă. Fiecare cameră trebuie să aibă o culoare dominantă, iar culoarea pe care o alegi este una din cele mai importante caracteristici ale încăperii. Prima, şi una din cele mai importante idei practice pentru un dormitor mic este alegerea unor nuanţe deschise sau neutre, ce nu delimitează în mod rigid interiorul de exterior. Evită disonanţele dintre culorile folosite pentru zugrăvirea pereţilor, a tavanului şi cea a podelei, pentru a crea o continuitate lină, firească.

idei practice pentru un dormitor mic (4)Citeste si: 6 idei de culori pentru dormitor

Accente de culoare intense. Dacă culoarea dominantă trebuie să fie deschisă sau neutră, accentele de culoare trebuie să fie cât se poate de tari şi vibrante. Una din cele 5 idei parctice pentru un dormitor mic este să alegi culori de accent îndrăzneţe – roşu, verde iute, galben electric şi tonuri metalice, albastru viu si tare. Acestea trebuie să fie prezente în cel puţin trei-patru puncte din cameră pentru a focaliza atenţia. Unde? Abajurul lampilor, modelul din covor, pernele de decor si un element de personalizare al draperiilor sau peredelelor.

Citeste si: Lenjerie de pat

În amenajările minimaliste există un principiu de bază care se poate aplica foarte bine tuturor încăperilor mici. „Less is more” (mai puţin înseamnă mai mult). Evită aglomerarea cu piese de mobilier care nu sunt necesare. Până la urmă, singurul lucru de care ai strict nevoie într-un dormitor este patul, astfel încât o amenajare de succes poate cuprinde exclusiv doar acest element, culoare, lumină şi câteva detalii minimaliste – un scaun, o oglinda, un lampadar.

Citeste si: Dormitor mare, intr-o camera mica

idei practice pentru un dormitor mic (2)(Re)Cucereşte spaţiul! Bătălia cu spaţiul este una din cele mai lungi şi înechitabile din istoria…. decoraţiunilor. Este o luptă a lucrurilor împotriva omului, iar un singur pas înapoi de poate învinge! La o analiză mai atentă s-ar putea să ai surprize şi să descoperi că anumite zone sunt prost puse în valoare. Poţi folosi, de exemplu, peretele din capătul patului pentru instalarea unor dulapuri suspendate, pe care să le foloseşti pentru haine sau alte obiecte personale. Sub pat este un spaţiu “uriaş” care trebuie pus la treaba. Nu uita pervazul ferestrei şi nici colţurile. Toate aceste locuri sunt tot atâtea idei practice pentru un dormitor mic.

Citeste si: Idei de amenajare pentru un dormitor mic

Foloseşte oglinzi! Da, se spuna ca oglinzile nu au ce căuta în dormitor pentru că legile Feng Shui nu permit. Părerea mea este că oglinzile sunt indispensabile în dormitor. Dincolo de rolul lor pur funcţional, ca elemente de decor, oglinzile lărgesc spaţiul din punct de vedere optic. Aşa că nu te teme să le aduci în dormitor, unde pot chiar dubla (aparent) suprafaţa camerei. În plus sunt generatoare de emoţii puternice şi trăiri intense, dacă înşelegi la ce mă refer….

Acestea sunt cele 5 idei practice pentru un dormitor mic. Funcţionează fiecare în parte, dar împreuna fac minuni!

Sursa foto:  FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply