Pervazul ferestrei, o oportunitate neglijata

0

Nu stiu care este parerea voastra dar eu nu pot sa-mi imaginez pervazul ferestrei decat ca fiind unul din cele mai generoase locuri din camera. Si mai cred ca pervazul ferestrei este o oportunitate neglijata, in conditiile in care este esential si binevenit pentru decorul general al camerei.

pervazul ferestrei

Pentru a reabilita pervazul ferestrei am cateva idei si cateva solutii foarte simplu de pus in practica

Pervazul ferestrei, indiferent cat este de mic sau de ingust poate contribui in mod major la aspectul general al camerei.

In plus ai o variatate de solutii de decorare de la ghivece cu plante, pana la vaze cu flori uscate, decoratiuni personalizate sau fotografii inramate.

Citeste si: Ferestre englezesti si sprosuri

Valoarea pe care o are pervazul ferestrei este data de latimea lui si de materialul din care este facut. Un pervaz lat poate sa devina coltul de lectura, unul mai ingust loc pentru maruntisuri si flori.

Materialul din care este facut este si el in masura sa defineasca locul. Cele mai frumoase sunt cele din lemn, dar nici pervazul facut din piatra nu este de neglijat. Lacuit, bine finisat pervazul ferestrelor este un loc minunat cu un potential limitat doar de imaginatia ta. Pervazul ferestrei este un loc util si in bucatarie, dar si in baie, mai ales ca in aceste doua incaperi – doar cu mici exceptii, spatiul este mereu insuficient.

pervazul ferestreiPervazele pot avea latimea diferita, unele sunt suficient de late pentru a sustine mai multe elemente de decor pe cand altele nu pot gazdui nici macar un ghiveci de flori. Si inaltimea acestoara variaza, in functie de marimea ferestrei. Cu o saltea si cateva perne pervazul devine un loc rupt din rai.

Citeste si: Fereastra cu flori. Cateva sfaturi pentru jardiniere

Pervazul ferestrei (1)Plantele sunt cele care infrumuseteaza de cele mai multe ori pervazul ferestrei si sunt solutia cea mai des folosita pentru decorarea si punerea in valoare a acestui spatiu. Dar pentru a crea un efect special foloseste ghivece colorate, combina, asociaza, completeaza si lasa-ti imaginatia sa zburde.

Plantele nu au rolul doar de a infrumuseta pervazul ferestrei ci toata camera. Este important sa alegi plante in acord cu nevoile plantei si conditiile pe care le ofera pervazul ferestrei.

O fereastra indreptata spre nord este umbrita, insa cantitatea de lumina care este la dispozitie este suficienta pentru anumite specii de plante pentru a ramane verzi si sanatoase. Ferestrele dinspre sud sunt potrivite pentru florile care au nevoie de multa lumina si caldura.

Citeste: Copertine exterioare pentru ferestre

In camera copilului pervazul ferestrei poate deveni si un loc perfect de depozitare a jucariilor si cartilor pentru copii, iar in dormitor un mic colt romantic cu cateva lumanari si un vas elegant cu cateva plante aromate.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net/ ©by-studio/Fotolia / ©Alik_Mulikov/Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply