5 fantastice idei pentru spatiile mici

0

Lupta cu spațiul din casă trebuie abordată cu înțelepciune, iar cea mai bună strategie este recucerirea spațiului din casă, pierdut prin erori de amenajare. În ajutorul tau vin cele 5 fantastice idei pentru spații mici. Toate aceste idei pentru spațiile mici sunt demonstrații de imaginație și ingeniozitate.

idei pentru spațiile mici (2)

Citeste si: Strictul necesar si doua camere de vis

Echilibrul între prea puține elemente de decor și prea multe. Principiul este foarte simplu. Prea multe detalii și elemente de decor vor face ca o încăpere mică să pară și mai mică și foarte aglomerată. Pe de altă parte prea puține elemente de decor vor lăsa impresia unui loc lipsit de personalitate și rece. Secretul stă în a găsi echilibrul între piesele de decor și spațiul real al camerei. Spațiul real este cel pe care îl poți folosi efectiv. Pe de ală parte unele proporții ale încăperilor pot dezechilibra încăperile. O cameră lungă și îngustă, o cameră prea înaltă, una prea mult sau prea puțin luminată sau o încăpere unde fereastra are o poziție improprie pot deforma spațiul. Toate aceste dificultăți pot fi ameliorate sau rezolvate cu aceste idei pentru spațiile mici. Soluțiile sunt utile îndiferent de cameră și se pot aplica – ca principiu, fie că este vorba despre baie, camera de zi sau bucătărie.

idei pentru spațiile mici (3)Citeste si: Armonia vizuala din casa

1. Liniile verticale lși culorile deschise, strălucitoare. Liniile clare, vericale dau iluzia de spațiu, însă trebuie să existe o proporție și un echilibru îmtre planurile verticale și cele orizontale. Pentru a le împrietenii și a face spațiul cît mai mare din punct de vedere vizual combină liniile și detaliile verticale cu dungi orizontale sau forme geometrice regulate.

2. Una din acele idei pentru spațiile mici o reprezintă decorațiunile tridimensionale pentru perete. Acestea dau amplitudine unui spațiu, exact pe principiul oglinzilor și sunt ideale dacă nu poți sau nu vrei să foloșești oglinzi. Aceste decorațiuni pot fi folosite grupat, combinat și pot primi o strălucire apare dacă sunt luminate corect.

Desenele făcute după șabloane reprezintă o artă ce poate fi incorporată într-o cameră cu tavane înalte sau prea joase ori dispoporționată între lungime și lățime. În funcție de locul folosit pentru a desena sau lipi aceste artficii tridimensionale, acestea vor echilibra spațiul.

Citeste si: Echilibrul formelor pentru decoratiunile interioare

O altă foarte bună soluție din seria de idei pentru spațiile mici este tapetul pe tavan. Și în acest fel poți păcăli ochiul, făcându-l să vadă lucrurile așa cum vrei, nu cum sunt în realitate.

idei pentru spațiile mici (1)3. Stabilește un punct central pentru fiecare încăpere. Este o regula de fier în decorațiuni interioare și una din acele bune idei pentru spațiile mici. Punctul central este, de regulă, cea mai mare piesă de mobilier dintr-o cameră. În dormitor, acest punct este patul. În camera de zi poate să fie biblioteca sau canapeaua, sau combinața canapea masa de cafea. Unul din secretele amenajărilor și o soluție care deschide și mărește spațiul este ca punctul central să încluda ca accent de culoare culoarea dominantă a camerei. Culoarea dominantă poate să fie cea a pereților sau a covorului, iar pisea centrală trebuie să o conțină. Acest truc face spațiul fluid și mărește spațiul.

Puține accesorii. Este o regulă și una din acele idei pentru spațiile mici. Adaugă doar mobilierul și accesoriile de care ai cu adevărat nevoie. Nu încărca niciodață spațiul până la refuz și ai mereu grijă ca piesele mari să fie asezate la un lat de palmă de pereți. Deși ai tendința de cuceri spațiul, a lăsa un lat de palmă până în perete face spațiul să pară vizual mai mare.

4. Picturile murale pot adaugă spațiu unei camere, la fel și oglinzile. Oglinzile amplasate pe pereți opuși dau senzația de cameră mare. Nu le exclude și ia în calcul acest truc pentru a da amplitudine pentru spațiile mici.

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

5. Culoarea este importantă și este funadamentală în lista cu idei pentru spațiile mici. Pentru a face o cameră mică să pară mare, vopsește pereții în alb. Dacă este posibil, alege și mobilier deschis la culoare. Utilizează întotdeauna cel puțin trei culori, însă nu mai mult de cinci. Încearcă să eviți monotonia cromatică și folosește accente de culoare tari pentru a da greutate, personalitate și stil unei încăperi.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply