4 sfaturi cand vinzi o casa

0

sfaturi cand vinzi o casa (2)Statistic numărul celor care vând este mai mare (mereu), decât numărul celor care cumpără. În aceste condiţii ai nevoie de aceste sfaturi când vinzi o casă. Pe de altă parte se spune că orice casă scoasă la vânzare are un cumpărător, dar pentru a-l găsi ai nevoie de aceste sfaturi când vinzi o casă.

Citeste si: Cum poti sa cresti rapid valoarea unei case

Preţul este cel care contează şi este primul element care atrage atenţia. Următorii factori care cântăresc cel mai greu în ochii cumpărătorilor sunt localizarea şi caracteristicile unei proprietăţi, raportate la preţ.

În consecinţă preţul trebuie să fie în acord cu valoarea casei. Un preţ prea mare nu te va ajuta să vinzi casa mai repede, iar un preţ sub valoarea casei este frustrant. Ţine cont de faptul că cel interesat să cumpere o casă are mai multe opţiuni la dispoziţie, iar factorul cu cea mai mare greutate în luarea unei decizii de achiziţie, în alegerea unei proprietăţi în detrimentul alteia, este preţul. Într-o asemenea situaţie, pentru a vinde, trebuie să aliniezi preţul la nivelul pieţei.

Iată cele mai bune sfaturi când vinzi o casă

1. Stabileşte preţul şi nu-l schimba, decât la neociere directă cu un potenţial client. Când vinzi o casă esenţială este promovarea anunţului, iar dacă vei da preţuri diferite pentru aceiaşi proprietate cel care o să vadă anunţurile cu preţuri diferite o să înţeleagă indirect că respectiva casa nu se vinde şi îşi pierde interesul.

2. Abordează o atitudine realistă. Un preţ exagerat este primul şi cel mai important aspect care alungă cumpărători Consultă un agent impobiliar să afli exact preţurile zonei şi scoate casa la vânzare cu un plus, peste preţul zonei, de cel mult 5-6% ca să ai marjă de negociere personală.

Citeste si: Cum iti improspatezi casa fara renovare

sfaturi cand vinzi o casa (1)3. Pregăteşte-ţi casa de vizionare! Nu doar preţul vinde o proprietate, ci şi ambientul. O casă scoasă la vânzare ar trebui să fie curată, ordonată şi cât mai puţin personalizată cu putinţă pentru ca potenţialii cumpărători să se vadă locuind în casa respectivă. Scoate fotografiile personale şi ascunde toate obiectele care personalizează casa la vizionare. Unul din cele mai bune sfaturi când vinzi o casă este că aceasta trebuie să semene cu o casă de închiriat, iar camerele să fie impersonale ca şi cele de hotel. Omul cumpără un spaţiu, nu viaţa omului care locuieşte acolo, aşa că detaliile personale îl pot îndeparta fără să-şi dea seama. Statistic o casă goală se vinde mai repede decât una locuită şi mobilată!

Citeste si: Usa casei. Sfaturi, detalii si culori

4. Adaptează-te rapid la feedback-ul pieţei! Răspunsul clienţilor la oferta ta – concretizat în telefoane, vizionări, dar şi oferte concrete de cumpărare – este cea mai bună modalitate de a măsura cât de bine ţi-ai poziţionat proprietatea în piaţă din punctul de vedere al preţului şi detaliilor. Dacă potenţialii cumpărători se lasă aşteptaţi, schimbă anunţul, dă alte detalii, fă alte poze şi adoptă o alta atitudine.

Să-ţi mai spun că uneori o casă se vine în 24 de ore după ce preţul ei a fost redus cu doar 500 de euro, şi asta pentru că factorul psihologic şi intinctiv este primul care funcţionează când este vorba de case de locuit.

Citeste si: Lumina naturala din casa. Cum o pui in valoare

Pune pe lista cu cele mai bune sfaturi când vinzi o casă şi acest amănunt. Casele care miros frumos, a lămâie, vanilie şi scorţişoară se vând repede!

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply