Lumina naturala din casa. Cum o pui in valoare

0

Lumina naturala din casa este unul din elementele de decor esentiale in casa desi deseori ignoram importanta si puterea ei.

Lumina naturala din casa (3)

Lumina naturala poate schimba complet un decor, iar daca este filtrata si “prelucrata” cu ajutorul draperiilor, al perdelelor sau sticlei ferestrelor, rezultatele pot sa fie spectaculoase.

Lumina naturala poate incalzi sau raci un spatiu, poate da amplitudine volumelor, poate imbraca spatiul, poate da emotie si stralucire.

Citeste si: Cum iti improspatezi casa fara renovare

Cum utilizezi lumina naturala din casa si ce instrumente ai la dispozitie

Lumina naturala in casa (4)Lumina naturala din casa poata da stralucire si poate inviora o camera. O camera luminoasa este mereu un mare beneficiu. Perdele transparente sunt cea mai buna solutie pentru a filtra lumina naturala si cea mai simpla cale princare poti lasa natura sa intre in casa ta.

Lumina naturala din casa, daca nu este filtrata poate da o imagine dura.

O camera prea luminoasa poate sa fie neprietenoasa. In functie de detaliile de arhitectura ale casei si de lumina de care beneficiaza casa, vitraliile si geamurile mate sau colorate pot bloca si modifica lumina naturala din casa.

Materialele semitransparente sunt o solutie pe care trebuie sa o iei in calcul. Ferestrele colorate si vitraliile sunt mereu la moda. Au un aer clasic care se integreaza in orice decor, adauga culoare in casa, iar efectul este cu totul special.

Lumina naturala din casa (2)Citeste si: Iluminarea casei. Sfaturi, idei si cateva solutii

Tavanele de sticla sunt si ele o solutie exceptionala pentru a lasa lumina naturala din casa. Evident nu este o solutie accesibila oricui, dar daca casa ta iti ofera aceasta posibilitate este o solutie pe care merita sa o valorifici.

Lumina naturala din casa (5)Alti modelatori buni si eficienti pentru lumina naturala din casa sunt draperiile si jaluzelele. Draperiile colorate, jaluzelele romane, dar si cele clasice din bambus, ori cele moderne vericale au un petential imens cand vine vorba despre lumina naturala si au capacitatea de a o filtra si aduce la valorile ideale pentru nevoile din casa.

Un sfat este acela de a folosi materiale usoare pentru draperii si jaluzele (mai ales in cazul celor romane), pentru a permite, in parte, luminii sa intre in casa. In felul acesta ai un bun contol asupra luminii ceea ce este foarte reconfortant.

Citeste si: Draperii moderne. Idei si sfaturi

Ferestrele sunt un mare potential pentru o casa. In cazul in care ai ferestre care sunt deschise spre spatii libere, unde perspectiva este frumoasa, acestea merita integrate in decorul din casa. O fereastra cu perspectiva este parte din amenajarea interioara din casa si este o mare greseala sa o acoperi sau sa o obturezi cu perdele groase, draperii sau jaluzele. Evident ca este necesar ca lumina naturala care patrunde in casa sa fie filtrata si cenzurata, dar aceasta trebuie facut in asa fel incat sa nu pierzi din bogatia imaginilor.

Sursa: homedit.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply