Scurta vacanta la un conac

0

Scurta vacanta la un conac

Ştim că este septembrie şi că perioada vacanţelor a trecut pentru majoritatea dintre voi, însă vrem să vă mai facem o propunere pe final de vară: o vizită de câteva zile la Conacul Archia.

Pătrundem în câteva camere, căci, fiecare are povestea ei și ar fi păcat să o ratați. Am ajuns în Camera Cai: „Am dedicat două camere din conac acestor frumoase animale alături de care conviețuim de aproape 20 de ani. Camera Cai este dedicată lor, iar mobilierul Lenghel (www.lenghel.ro) și-a găsit perfect locul în această cameră minunată”, ne-a spus Horia George Szabo, marketing manager.

Scurta vacanta la un conac

Vezi aici si restul conacului

Scurta vacanta la un conac

Și dacă tot a venit vorba despre mobilă, ar trebui să mai știți că acest conac este o combinație de două secole în ceea ce privește mobilierul, mai exact piese din secolul al XX-lea alăturate unora contemporane. „Toate piesele de mobilier vechi de la conac sunt găsite în anticariate sau prin casele localnicilor de prin împrejurimi și le-am recondiționat. Din păcate, foarte multe dintre cele pe care le găsim nu mai pot fi salvate. În acest moment, în conac se găsesc cinci dormitoare Lenghel sau mobilă săsească și ungurească cu laviță pictată în stil maghiar, din partea bunicilor tatălui.”

Scurta vacanta la un conac1

Scurta vacanta la un conac2

Scurta vacanta la un conac3

Duplex luminos si vesel

Probabil o să vă întrebați de ce fiecare cameră are nevoie de un nume al ei și de o anume tematică. Răspunsul ni l-a dat, evident, tot Horia: „Alegerea denumirii camerelor a fost un proces de căutare a emoțiilor pe care acest domeniu îl creează în sufletul familiei mele, dar cel mai mult în sufletul mamei mele. Împreună cu designerul Delia Ristovski au decis ca toate temele pe care le vor alege să fie extrase din viața domeniului pe care ne aflăm”.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Catalin Hladi

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply