Idee pentru o vacanta in septembrie

0

Idee pentru o vacanta in septembrie la conacul cu povesti

Idee pentru o vacanta in septembrie: Ştim că este septembrie şi că perioada vacanţelor a trecut pentru majoritatea dintre voi, însă vrem să vă mai facem o propunere pe final de vară: o vizită de câteva zile la Conacul Archia.

Duplex luminos si vesel

Trebuie să aflați povestea acestui spațiu spectaculos, exact așa cum ne-a spus-o Horia George Szabo, marketing manager, înainte de a vă trimite în vacanță la conac.

Idee pentru o vacanta in septembrie la conacul cu povesti1

Totul a început de la o bucată de pământ și peisajele locale, scăldate de lumina soarelui: „Povestea acestui loc începe în anul 1994, când tatăl meu a achiziționat prima parcelă lângă orașul Deva, într-un sat cu doar 150 de locuitori numit Archia. În acele momente, pe platforma betonată pe care ne aflăm acum, dăinuia clădirea unui fost C.A.P. De la cumpărarea acestui loc, ne-am îndrăgostit de răsăritul și de apusul soarelui, pe care trebuie să le urmăriți, dacă aveți ocazia. Așa am hotărât să construim o căsuță de vacanță pe care am numit-o «Vila de peste râu». În 1998, am primit de la prieteni un cal pe nume Larava. Acesta a stârnit pasiunea tatălui meu pentru aceste animale minunate, iar în anul 2004 a început să construiască grajdurile conacului, care astăzi sunt casa a 11 cai și a doi ponei simpatici”, ne-a spus Horia.

Amenajare realizata in trei saptamani

Idee pentru o vacanta in septembrie la conacul cu povesti2

Idee pentru o vacanta in septembrie

Conacul Archia, așa cum o să îl vedeți atunci când îi veți trece pragul, a fost inaugurat oficial în noiembrie 2008. Are 13 camere duble și două camere superioare (Camera Maci, 40 m² și Camera Transilvană, 60 m²), plus o cramă și spații verzi pentru picnic sau pentru sesiunile de călărit (pe care vi le recomandăm).

Apartamentul unui burlac

De designul interior s-a ocupat designerul Delia Ristovski, dar nu a fost singură, și pentru acest capitol există o mică povestioară: „În fiecare colțișor din această clădire se găsește o bucățică din sufletul mamei mele. Imediat după ce am ridicat structura clădirii am realizat că acest loc trebuie să fie ceva cu totul special pentru a putea ieși în evidență, iar acela a fost momentul în care am căutat un designer. Delia Ristovski, care în acest moment este și fina noastră, a lucrat zi și noapte alături de mama mea la interioarele conacului. Toate picturile din camerele de la etajul unu au fost făcute de aceasta împreună cu o mână de artiști plastici de la Universitatea din București”, a adăugat Horia.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Catalin Hladi

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply