Intreprinderi sociale, sanse pentru toti

0

Intreprinderi sociale, sanse pentru toti

Intreprinderi sociale, sanse pentru toti. Zeci de locuri de muncă pentru persoane vulnerabile sunt create la noi în ţară, la iniţiativa diferitelor fundaţii, prin dezvoltarea mai multor grupuri de întreprinderi sociale.

Beneficiarii acestor servicii sunt fie persoane de etnie romă, fie persoane cu dizabilităţi, femei în situaţii de risc, tineri care părăsesc timpuriu şcoala sau care ies din sistemul instituţionalizat de protecţie. Haideţi să le vedem poveştile şi cum îi putem ajuta şi noi!

Afacerea socială Meșteshukar ButiQ este unul dintre cei mai activi suporteri din spațiul românesc ai meșteșugurilor tradiționale rome.

Intreprinderi sociale, sanse pentru toti

Rețeaua de întreprinderi de economie socială a reușit să aducă o viziune proaspătă asupra meşteşugurilor rome şi să relanseze produse şi obiecte tradiționale, cu un design contemporan. Căldărarii, argintarii, împletitorii și rudarii creează obiecte care revin în atenția publicului și au parte de o promovare intensă.

Din secretele unui somn linistit

Pe de o parte, produsele lor sunt prezențe constante în expoziții precum Viena Design Week, Romanian Design Week sau Stockholm Design Week. La cea din urmă, care a avut loc la începutul anului, meșteșugarii romi chiar au lucrat alături de designerii suedezi de la Glimpt Studio.

Aceștia au creat o colecție limitată de produse având ca bază artistică conceptul de nomadism și schimburile culturale produse de acesta. Acum, meșteșugarii lucrează alături de designerii austrieci Nadja Zerunian și Peter Weisz la colecția pentru 2016.

Sfaturi pentru gradina de pe balcon

Intreprinderi sociale, sanse pentru toti1Dar nu trebuie să fiți cu ochii pe expozițiile din străinătate dacă vreți să fiți la curent cu noutățile Meșteshukar ButiQ. Produsele lor pot fi văzute în România în magazinul din strada Edgar Quinet nr. 7, din București, lângă Casa Capșa, și comandate online pe www.mbq.ro.

Pe lângă colecția de obiecte în serie limitată de home decor, brandul reunește și colecții de bijuterii și haine și cadouri tematice, pe care te invităm să le cumperi, pentru că așa îi vei susține și încuraja și pe cei care le fac.

Zece trucuri pentru spatii mici

Produsele și serviciile oferite de Meșteshukar ButiQ înseamnă o materie primă curată, cunoașterea unui meşteșug trecut prin proba  timpului, mâini iscusite și o utilitate imediată. Meşteshukar ButiQ este sprijinit de Asociația Romano ButiQ, KCMC, Fundația ERSTE şi Social Innovation Solutions.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply