Din secretele unui somn liniștit

0

secretele unui somn linistit

Din secretele unui somn liniștit

Noi, când ne gândim la un somn liniştit, începem cu o baie fierbinte şi o cană cu ceai de tei neîndulcit. Desigur, toate acestea nu ar avea niciun efect fără o saltea perfectă.

Încheie-ți ziua cu o baie fierbinte și bea o cană de ceai de tei cu 30 de minute înainte de culcare. Efectele acestuia sunt bine-cunoscute: pe lângă faptul că elimină retenția de apă din corp (deci te ajută să slăbești), are și efect calmant și liniștitor, fiind de mare ajutor celor care suferă de tulburări ale somnului.

Idei de amenajare din patru dormitoare de la noi

Nu lăsa niciun ecran (televizor, tabletă, telefon) să îți acapareze seara. Imaginile colorate și dinamice care ți se plimbă prin fața ochilor înainte de culcare pot duce la un somn agitat. Alege mai bine o carte din care vei afla o poveste frumoasă, o revistă sau un album și răsfoiește-le la lumina caldă a veiozei. 

Culorile ideale pentru dormitor

Asigură-te că ai aerisit dormitorul înainte de culcare și că mai apoi, pe parcursul nopții, vei avea o temperatură ideală și constantă (20-21 de grade Celsius). În același timp, verifică și nivelul de umiditate din cameră. Acest lucru se face cu ajutorul unui higrometru (nu este scump, în funcție de magazin, costă câteva zeci de lei). Ideal ar fi ca umiditatea din casă să fie între 30% și 50%. Pe timpul iernii, aceasta este mai ridicată, iar pe timpul verii, mai scăzută.

Alege o saltea bună

Alege o saltea bună, din materiale naturale precum lâna sau bumbacul. Desigur, prețul crește proporțional, însă calitatea și somnul liniștit vor fi garantate.

Cu spumă sau arcuri? Există saltele pentru diferite nevoi ale fiecăruia. Important este să fie anatomice și supraortopedice (să îți susțină corpul astfel încât să nu te trezești cu dureri de spate). Saltelele din spumă cu memorie sunt umplute cu un material inovator care se mulează pe forma corpului tău și îl susțin pe timpul nopții într-o poziție confortabilă. Saltelele pe arcuri sunt recomandate pentru cei care dorm mai mult pe burtă. Numărul arcurilor și grosimea sârmei stabilesc durabilitatea saltelei.

Dormitor intr-un stil clasic, romantic

Întreține salteaua corespunzător, așa cum este scris pe eticheta de la achiziționare. Evită să o uzi, pentru că așa favorizezi apariția mucegaiului (dacă nu se usucă așa cum trebuie). Recomandat este să o aerisești (așa scapi și de mirosuri neplăcute) și să o aspiri. În cazul în care ai o husă, spal-o alături de lenjeria de pat. 

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: intrade.se

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply