10 trucuri pentru spatii mici

0

Atunci cand ai la dispozitie un spatiu redus in locuinta, trebuie sa il imparti cat mai eficient si sa profiti de el la maximum. Iata 10 sfaturi pentru a duce la bun sfarsit aceasta sarcina.

trucuri pentru spatii mici

1. Nu aglomera spatiul. Lasa si zone goale si limiteaza-te la strictul necesar. Este unul din cele mai bune trucuri pentru spatii mici.
2. Perdelele inlocuiesc cel mai bine usile. O usa blocheaza spatiile si ocupa si mai mult atunci cand este deschisa. Renunta la ele in favoarea perdelelor.
3. Aranjeaza spatiile de depozitare cu cea mai mare atentie. Lumina este esentiala in dulapurile inchise, astfel incat sa poti gasi ceea ce cauti cat mai repede. Un dulap este doar pe jumatate util daca nu poti sa si vezi inauntrul lui.
4. Cel putin trei surse de lumina trebuie sa se afle la nivelul privirii tale. In acest fel, ochii au mai multe puncte la care sa se concentreze, iar incaperea se largeste din punct de vedere vizual.
5. Un rand de becuri LED ar fi ideale pe pervaz, sub dulapurile suspendate din bucatarie sau pe rafturile inferioare de pantofi din sifonier. Lumina este foarte importanta cand vine vorba despre spatii mici.
6. Oglinda este un truc vechi, dar inca eficient  pentru a da iluzia unei incaperi mult mai spatioasa decat este si mult mai luminoasa. Practic oglinda nu poate sa lipseasca dintr-o camera mica si este unul din trucurile de baza pentru amenajarea spatiilor mici.
trucuri pentru spatii mici
7. Creeaza contrast cu ajutorul culorilor. Incepe cu o podea inchisa la culoare, mergi pe nuante deschise pe pereti si un tavan alb. Privirea va traversa astfel peretii si va urca mai usor decat sa coboare spre podea.
8. Nu te teme sa incluzi elemente supradimensionate. Piesele mari de mobilier pot da un plus de eleganta si stil.
9. Perdele din tavan pana in podea fac peretii sa para mai inalti si ferestrele mai mari. Aplica acelasi truc si pentru perdeaua de la dus, dar si pentru ferestrele din casa.
10.Nu uita sa speli geamurile cat mai des, pentru ca privirea se va opri asupra unei ferestre patate dar va depasi una curata.
Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply