10 lucruri de facut in Noiembrie

0

noiembrieEste deja Noiembrie, frunzele au început să cadă iar iarna este la colţ.

Profită din plin de ultima lună de toamnă – şi de liniştea dinaintea sărbătorilor – cu aceste 10 lucruri de făcut în Noiembrie.

1. Verifică burlanele. Dacă locuieşti la casă în această lună trebuie să-ţi verifici ocazional burlanele şi jgheaburile, pentru a nu fi înfundate cu frunze. Verifică şi dacă sunt prinse bine şi dacă scurgerea este înfundată.

Citeste si: Toamna in casa ta prin accesorii tematice

2. Scoate-ţi andrelele. Dacă eşti îndemânatică, atunci e clar momentul să-ţi scoţi andrelele şi să te apuci de treabă. Cu toată această vreme rece şi statul în casă, până la prima zăpadă, sigur termini de făcut un fular.

3. Provizii de vin. Pentru că se apropie sărbătorile, ar fi bine să începi să-ţi faci provizii de vin, mai ales că acum, toamna, ai de unde alege.

Citeste si: Spatiu special pentru vinul tau special

4. Descoperă brânzeturi noi. Şi dacă tot faci provizii de vin, atunci ar fi cazul să iei în considerare servirea lui alături de un platou de brânzeturi. Fă o selecţie pentru a-ţi da pe spate musafirii.

5. Adu flori în casă. Poţi planta în ghivece câţiva bulbi. Pune ghivecele la geam şi, cu ajutorul luminii, în scurt timp vei avea flori care îţi vor înveseli decorul de iarnă.

Citeste si: Flori de iarna pentru ghiveci

6. Fă prăjituri. Dacă tot ai timp de petrecut în casă atunci apucă-te de copt. Pe lângă gustul minunat al prăjiturilor te vei bucura în casă şi de un parfum plăcut care te va duce direct cu gândul la sărbătorile ce se apropie.

7. Fă ordine în hârtii. Programează-ţi câteva ore pentru a face ordine pe birou şi în hârtii. Verifică facturile neplătite şi îndosariază documentele importante. Îţi va fi mai uşor în decembrie când vei fi mult mai ocupată cu pregătirile pentru sărbători.

Citeste si: 3 greseli in designul biroului de acasa

8. Felicitările. Dacă obişnuieşti să trimiţi felicitări de sărbători, atunci ai putea să te apuci de ele din timp. Le poţi cumpăra de acum şi poate chiar le poţi scrie din timp.

9. Luminează-ţi baia. Dacă nu ai mai adus nicio îmbunătăţire în baia ta de la curăţenia pentru Paşte, atunci ar fi cazul să o faci. Întâi curăţ-o bine şi apoi evaluează dacă ai ceva de schimbat. Nu trebuie să înlocuieşti faianţa pentru a avea un aspect de nou în baie. Lucrurile mici şi accesoriile fac mereu diferenţa.

Citeste si: 3 secrete pentru o baie luxoasa

10. Începe cumpărăturile. Ştim că în decembrie începe febra cumpărăturilor şi toate magazinele devin foarte aglomerate, că să nu mai vorbim de creşterea preţurilor. Gândeşte-te ce cadouri ai de luat şi mergi de acum la cumpărături. Vei economisi şi timp şi bani.

Tu ce lucruri mai ai de făcut în Noiembrie?

 

Sursa foto: WoGi – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply