Zidurile din cărămidă dau farmec grădinii

0

Zidurile din cărămidă au farmec și pot fi folosite pentru realizarea unui loc de odihnă primitor în grădină. În plus, acestea conferă o atmosferă romantică zonei de relaxare din aer liber. Pentru pavajul zonelor de lângă zidurile din cărămidă este indicat să folosești tot cărămizi. Dacă alegi alte materiale, de exemplu pietriș sau dale mari, este de preferat ca acestea să fie în tonuri de pământ.

zid din caramida cu plante cataratoare
Foto: Flori Lixăndroiu

Dacă dorești să imprimi un aspect aerisit, creează niște “ferestre” în zidurile din cărămidă. Pentru a plusa la nivel estetic, decorează zidurile cu ajutorul unor plante cățărătoare. Este bine ca acestea să nu acopere “ferestrele”, ci să fie folosite doar ca niște accente discrete și de bun-gust.

loc de odihna delimitat de ziduri din caramida
Foto: Flori Lixăndroiu

Dacă ai o curte interioară delimitată de ziduri din cărămidă, poți amenaja într-un colț un loc de relaxare precum cel din imagine, ce are un farmec aparte. Două bănci și o masă realizate din lemn sunt suficiente. Sincronizarea cromatică dintre nuanța obiectelor din lemn, cea a zidurilor și cea a pavajului creează o senzație plăcută.

zid din caramida si ghivece cu muscate
Foto: Flori Lixăndroiu

Potențialul unui zid din cărămidă vechi nu trebuie neglijat. Gândește-te de două ori înainte de a decide să renunți la el, pentru că un zid din cărămidă cu aspect vechi conferă un aer aparte grădinii. În plus, multe obiecte decorative de grădină se evidențiază foarte frumos pe fundalul unor astfel de ziduri. De exemplu, niște ghivece din ceramică nesmălțuită, în care tronează mușcate roșii. Dacă nu ai “moștenit” un zid din cărămidă cu aspect patinat, poți construi unul. Cărămizile trebuie să fie de nuanțe diferite și mai închise. Spune-i zidarului să realizeze o zidărie țesută, din cărămizi cu decalaje diferite, pentru a sugera o anumită vechime. De asemenea, tot pentru a imprima un efect de vechi, mai spune-i să dea mortarului o tentă de culoare.

Articol adaptat din revista Casa lux – decembrie 2014, octombrie 2015, decembrie 2012

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply