Zboară spre Milano: Salonul Internațional de Mobilă, festivaluri și shopping cu stil

0

Zboară spre Milano: Salonul Internațional de Mobilă, festivaluri și shopping cu stil

În Milano, moda și designul sunt la rang de artă, așa că festivalurile se țin lanț, iar designerii vestimentari sunt înlocuiți de designeri de interior și alți creatori care se perindă de la un weekend la altul în capitala modei (și nu numai) din Italia. Dacă îți rezervi bilete de avion spre Milano, poți să te duci la o seară de operă la Scala din Milano, să vizitezi Domul gotic din centrul orașului, unul dintre obiectivele turistice de marcă din oraș sau să mergi la un meci de fotbal pe terenul uneia dintre cele mai iubite echipe de fotbal, AC Milano.

Festivalurile și evenimentele din oraș țin tot timpul anului, dar cele mai multe se organizează începând cu lunile de primăvară. Biletele de avion spre Milano sunt foarte accesibile ca preț și ai zboruri directe nu doar din capitală, ci și din orașele din provincie, cum ar fi Iași sau Cluj-Napoca, așa că poți să îți rezervi mai ușor un zbor spre Milano, fără să fii nevoit să decolezi din București. Chiar dacă în capitala Lombardiei nu sunt atât de multe obiective turistice pe care le poți vizita, așa cum se întâmplă dacă pleci în minivacanță în Roma sau Florența, Milano e unul dintre cele mai aglomerate orașe când vine vorba despre evenimente dedicate creatorilor sau designerilor, dar și întâlnirilor de afaceri, fiind centrul financiar al Italiei.

Dacă te uiți după bilete de avion spre o destinație accesibilă ca preț la sfârșitul lunii martie, ai putea să te oprești la Milano ca să descoperi locurile secrete din oraș. În 25 și 26 martie, în Italia se sărbătoresc zilele FAI în Milano, prilej cu care se deschid porțile unor locuri secrete din Milano inaccesibile în altă perioadă a anului, cum ar fi palate, biserici, teatre și alte monumente. În luna aprilie, pe lângă Salonul de mobilă și Festivalul de artă modernă și contemporană, în Milano are loc Festivalul florilor, care se sărbătorește și în alte orașe din Italia.

Oricând ajungi într-o minivacanță la Milano, ai șanse foarte mari să prinzi un târg care se ține în apropierea Domului din Milano sau în unul dintre cartierele rezidențiale, în timp ce târgurile și expozițiile care necesită spațiu expozițional generos sunt ținute la FieraMilano,  un hub expozițional aflat în partea nord-vestică a orașului, la complexul Rho. Salonul Internațional de mobilă din Milano și MiArt, Festivalul de artă modernă și contemporană, se țin la aici.

Salonul Internațional de mobilă de la Milano

Sursă foto: miqu77 / Shutterstock.com

Alături de Saloanele Internaționale de mobilă de la New York, Shanghai și Hamburg, Salonul de la Milano adună laolaltă una dintre cele mai mari expoziții de acest fel din lume, cu peste 2.000 de expozanți din întreaga lume. Acest eveniment a ajuns la cea de-a 56-a ediție, ține din 4 până în 9 aprilie, așa că ai timp suficient să îți rezervi un bilet de avion București-Milano cu doar câteva zeci de euro, dacă îți faci planul de vacanță din timp. Salonul e un prilej perfect să pleci într-o călătorie de afaceri sau de plăcere, dacă vrei să te inspiri din cele mai inedite expoziții de mobilă, surse de iluminat, dar și din conferințe ale unora dintre cei mai creative designeri. După ce ți-ai rezervat biletele de avion, ar fi bine să te uiți după cazare în Milano, pentru că în perioada Salonului, orașul devine destul de aglomerat.

La Salon, poți să admiri ultimele inovații în iluminare de la Moritz Waldemeyer, să vezi camere expoziționale pentru design interior de lux, dar și design pentru spațiile de lucru de la birou, stiluri „nomade” de amenajare a casei, design flexibil, case temporare sau soluții inovatoare de amenajare a unor micro-case, idei care te pot ajuta foarte mult, mai ales atunci când ești nevoit să folosești la maximum spațiul de locuit, sau să îl modifici în funcție de nevoile de zi cu zi.

Pe lângă expozițiile de design interior, specialiștii în design pot participa la mai multe conferințe și evenimente speciale cu unii dintre cei mai cunoscuți designeri din lume. Dacă ajungi la destinație la începutul lunii aprilie, o să prinzi MiArt, unul dintre cele mai importante festivaluri dedicate artei moderne și contemporane, care ține de la sfârșitul lunii martie până pe 2 aprilie.

Și dacă tot ajungi în orașul stilului și eleganței italienești, poți să te pui la curent cu cele mai noi trenduri din mai multe domenii, nu doar din modă.

Modă și unde să mergi la shopping în Milano

În Milano, bărbații sunt cel puțin la fel de eleganți pe cât sunt femeile. La sfârșitul lunii iunie, în aici are loc Festivalul de modă pentru bărbați, iar în lunile de vară se țin numeroase festivaluri și concerte de muzică în aer liber, așa că orașul nu e nicidecum atât de neinteresant precum ar crede unii. În cazul în care zbori spre Milano la mijlocul lunii iunie, poți sărbători alături de localnici și turiști, Noaptea albă, când restaurantele, barurile, dar și magazinele sau sălile de cinema sunt deschise toată noaptea, până la 6 dimineața. Ai putea să faci un bar hoping până dimineața.

Festivalul de modă pentru femei are loc, în fiecare an, la finalul lunii septembrie și e unul dintre festivalurile de marcă din Europa, unde se adună cei mai importanți designeri, fotomodele și vedete de la Hollywood. Pe lângă cele două festivaluri de primăvară-toamnă, în lunile ianuarie și februarie au loc Festivaluri de modă pentru femei și bărbați pentru toamnă-iarnă. Poți vedea ultimele trenduri de modă de la Armani, Dolce & Gabbana sau Metropol organizate în mai multe spații alternative din oraș. Singura problemă e că intrarea se face doar pe bază de invitație. Iar invitațiile se obțin destul de greu.

De 3xShopping la Milano

La fel ca în Dubai sau Istanbul, Milano e unul dintre acele orașe în care nu ai cum să ajungi și să nu pleci cu câteva obiecte vestimentare sau de design, pentru că ofertele sunt prea bune ca să treci pe lângă ele. Dacă ajungi într-un city break la Milano, trebuie să îți treci câteva locuri pe listă, cum ar fi cartierul Brera, plin de magazine și buticuri, dar și case de modă cunoscute în întreaga lume. Aici poți să te plimbi pe cea mai mare stradă de cumpărături din lume, strada Buenos Aires. La fel de multe magazine și oferte de lux găsești și pe Corso Veneția, dar și pe Via Montenapoleone.

Iar dacă vrei să călătorești înapoi în timp și să te bucuri de frumusețea centrelor comerciale din urmă cu mai bine de o sută de ani, merită să te oprești la Galleria Vittorio Emanuele II, unul dintre cele mai frumoase locuri din Milano când vine vorba despre cumpărături. În Galeria din Milano găsești magazine de designer de Armani, Gucci, Borsalino sau Louis Vuitton, dar și etaje dedicate cărților sau zone cu unele dintre cele mai luxoase restaurante. Chiar dacă nu mergi să faci cumpărături sau să iei cina la unul din restaurantele din zonă, poți să te oprești pe la Galerie fie doar și că să admiri arhitectura spectaculoasă a clădirii, domul de sticlă și arcadele. Iar din 2015, poți să te urci pe acoperiș ca să te bucuri de o priveliște panoramică asupra orașului.

Un al doilea paradis al cumpărăturilor în acest oraș al modei poate fi găsit în outleturile de designer din afara orașului, aflate la jumătate de oră sau o oră distanță de capitala modei. Poți să găsești câteva oferte foarte accesibile ca preț marca Versace sau Guess, la Serravalle Designer Outlet. Sau ai putea să mergi la outletul Armani unde poți găsi piese vestimentare de colecție la prețuri mult mai mici decât în magazinele care le vând în centrele comerciale din lume.

Excursii opționale din Milano

Iar dacă ți-ai dorit dintotdeauna să vizitezi Lombardia și să explorezi orașele din Italia mai puțin vizitate de turiști, poți face ușor acest lucru dacă ajungi în capitala modei. Ai putea să îți rezervi bilete de avion spre Milano, urmând ca de acolo să pleci în excursii de o zi la Genova, dacă vrei să ajungi pe malul Mării Mediterane într-un oraș pitoresc care amintește de Cinque Terre, sau să te îndrepți spre Veneția, unde ajungi doar în două ore, ca să te plimbi cu gondola pe canalele orașului sau ca să vizitezi Muzeul Peggy Guggenheim, care găzduiește una dintre cele mai impresionante colecții de artă privată din Veneția. Tot din centrul european al modei, poți explora zonele lacurilor de poveste, dintre care cel mai cunoscut e Lacul Como, locul unde toate vedetele de la Hollywood au câte o casă de vacanță sau unde au petrecut cel puțin o vacanță. Dacă vrei să intri în contact cu Italia autentică și cu mâncarea tradițional bologneză, poți să te aventurezi până în Bologna, orașul unde se află cea mai veche universitate din lume. Din Milano până în Veneția faci mai puțin de o oră cu trenul. La o distanță similară se află și Bergamo, un oraș pitoresc cu câteva zeci de mii de locuitori, care are o zona istorică impresionantă.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply