Vilă elegantă

0

Înconjurată de o priveliște ce-ți taie răsuflarea indiferent de anotimp, această vilă elegantă pare desprinsă dintr-o scenografie tipic englezească, ale cărei surprize le descoperi treptat. Gândită inițial ca locuință de vacanță, casa a devenit reședința secundară a proprietarilor, care s-au îndrăgostit de acest loc la scurt timp de la inaugurare.

vila-eleganta

Am fotografiat această locuință într-o zi senină de început de toamnă. Pe drumul ce șerpuia printre dealuri se prefigura statura impozantă a vilei. Încă de la prima vedere am avut un sentiment de liniște. Armonia m-a însoțit pe toată perioada ședinței foto, cu toate că la început am crezut că este o senzație pur subiectivă, datorată în principal peisajului atât de relaxant. Însă echilibrul cu care a fost compus decorul a susținut acest sentiment frumos. Prin urmare, nu a fost nicio surpriză să aflu de la proprietari că nutresc o mare atracție pentru acest loc, fapt ce i-a determinat să schimbe destinația inițială a construcției: din casă de vacanță în locuință secundară. Echipa de designeri de la Roma 62 a contribuit din plin la acest lucru.

bucatarie-feminina

 

„Pentru noi a fost o adevărată plăcere să decorăm această casă, deoarece cunoșteam bine care este stilul de viață al proprietarilor și care sunt pasiunile lor, fiindcă am colaborat cu ei și la casa pe care o au în București“, ne-au mărturisit designerii. Pentru că sunt mari amatoare de călătorii, Masha Verhoogt și Tania Caruso au pigmentat astfel decorul, încât să le aducă aminte proprietarilor de vilegiaturile din Anglia ori de pe însoritele tărâmuri din sudul Franței. Chiar dacă sursele de inspirație sunt diferite, ambientul este totuși unitar, deoarece fiecărui nivel îi corespunde un anumit stil, deci discrepanțele au fost evitate prin delimitări clare. Drapajele abundente au fost folosite de designeri ca artificiu deco de efect, prin simpla lor schimbare încăperile căpătând un look cu totul nou.

cpolt-conversatie

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

dormitor-ludic

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply