Viata la bloc, de la chin la confort

0

Viata la blocNu stiu altii cum sunt, dar unul din visele mele a fost acela de a avea casa pe pamant si curte si asta pentru ca viata la bloc este un amestec de chin si confort. In atentia celor care viseaza ca si mine este bine de spus, si de tinut minte, ca viata la bloc este un amestec de chin si confort, dar casa individuala pe pamant este un amestec munca, costuri si, da!, mult confort.

Citeste si: Trucuri care fac un apartament mic sa para mai mare

Revenind la viata la bloc exista o suma de amanunte pe care daca le iei in calcul si le respecti, pot transforma amestecul de chin si confort in mult confort si putin chin.

Cum iti poti imbunatatii viata la bloc.

Gestionarea corecta a spatiului. Viata la bloc inseamna spatiu limitat. Chiar daca exista si apartamente mari, senzatia de lipsa de spatiu nu dispare.

Reorganizarea apartamentului, solutia open space si largirea usilor in zona camera de zi, bucatarie, terasa pot da senzatia de spatiu si lumineaza bine un apartament. Alege culori deschise, mobilier simplu, eventul multifunctional, renunta la perdele si creaza spatii de depozitare folosid mobilierul adaptat nevoilor.

Citeste si: Frumoasa camera mica. Idei si sfaturi

Nu-ti umple casa de mobila, nu acoperi podelele, nu supra incarca peretii. A avea spatiu de depozitare a ajuns sinonim cu viata la bloc si este o mare greseala. Triaza periodic ce ai adunat si nu te feri sa arunci sau sa dai altora ceea ce nu-ti mai trebuie. Se spune ca o mobila de care te lovesti de doua ori intr-o zi este in plus, iar un obiect pe care nu-l folosesti sase luni, nu-ti este necesar!

Viata la blocChetuielile sunt un alt amanunt care fac viata la bloc un amestec de chin si confort. Cheltuielile pentu intretinerea unui apartament sunt, mai mici, dar confortul este pe masura.

Citeste si: Compartimentarea casei. Idei de la arhitecti

Mentine intotdeauna ordinea si curatenia! Pentru ca viata la bloc sa fie cat mai placuta este absolut necesar sa mentii ordinea si curatenia. Traind in mediul urban, praful este unul dintre inamicii locuintei si cu siguranta cei care locuiesc intr-un apartament stiu ca imediat ce au sters praful, acesta se depune la loc. Faceti curatenie cu simt de raspundere in fiecare saptamana, incercand sa o mentineti. Doar in acest fel viata la bloc devine confortabila.

Intretine aerul curat si daca ai aparate de aer conditionat curata-le periodic. Instaleaza o hota si aeriseste des. Aerul este una din cele mai importante detalii care fac din viata la bloc chin sau confort. Spatiul mic impune o buna ventilatie a aerului si mentinerea sub control a umiditatii, care este cel mai mare inamic al atmosferei dintr-un apartament.

Citeste si: Apartament open space

Tine plante in casa, dar nu transforma apartamentul in sera. Doua-trei plante mai mici sunt suficiente in fiecare camera. Prea multe vor da senzatia de lipsa de spatiu si produc un disconfort puternic. Calitatea si sanatatea plantelor de apartament trebuie sa fie perfecta pentru ca doar in felul acesta iti imbunatatesc viata la bloc.

Balconul respecta si el aceleasi reguli, daca corespunde unui bulevard, inchide-l, daca da intr-o zona verde, fa acolo o mica gradina dar fara sa-l aglomerezi. Nu face eroarea majora de a transforma balconul in spatiu de depozitare (poate doar in situatia in care este foarte mic, neprietenos si casa duce lipsa grava de spatiu – dar chiar si asa totul trebuie sa fie in ordine).

Relatia cu vecinii este un detaliu esential in viata la bloc.

Viata la bloc poate sa fie foarte placuta, dar asta depinde de modul in care te organizezi si de felul in care gestionezi spatiul.

Sursa foto: ©Valerijs_Kostreckis-Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply