Cum faci din vechituri, decoratiuni unicat

0

decorațiuni unicatVechiturile sunt o materie primă de cea mai bună calitate dacă ai imaginație, pentru că poți să faci din vechituri, decorațiuni unicat. Cele mai bune vechituri, cele care se pretează cel mai bine în a fi transformate în decorațiuni unicat sunt cele de care esti legat sentimental.

Cutii, lădițe și borcane goale. Toate aceste vechituri se pot trasforma în decorațiuni unicat. Lădițele sunt cea mai bună metodă de organizare în baie și în bucătărie, dar îți găsesc loc bun și pe hol, în camera de zi și în cămară.

Cutiile de toate felurile, cutiuțele, lădițele de plastic, borcanele goale cu capac, toate așteaptă să fie puse la treabă prin casă, pentru a oferi găzduire acelor lucruri care creează dezordine, de la agrafele de birou la ierburile uscate și condimente în bucătărie. Curăță lădițele, lacuiește-le și reparăle, apoi aranjează-le în echilibru în baie și vei putea depozita acolo prosoape, halate de baie și alte mărunțisuri. Borcanele sunt mai mult decat practice și sexy, atât în baie, cât și în bucătărie. Adaugă o poliță suspendată în perete și ai cel mai util loc depntru condimente și ierburi aromate.

Citeste si: Borcanele cu limonada

decorațiuni unice (2)Repetițiile. Transformă orice fel de colecție sau obiectele aparent fără legătură între ele într-un atu decorativ. Dacă două-trei obiecte separate arată ciudat, orice grup mai mare de obiecte, unite în funcție de culoare, formă, textură sau altceva, arată a artă modernă. Ceainicile din serviciile vechi ale bunicii, zaharnitele uitate prin dulapuri sunt minunate elemente de decor.

Citeste si: Reconditionarea vechiturilor. Trucuri, idei si solutii

Altă utilitate. Chiar dacă zaharniță fără capac și scaunul șchiop nu-și mai pot face datoria la fel că altă data, asta nu înseamnă că sunt complet inutile. Zaharniță poate face pereche bună cu un buchet cochet de flori, iar scaunul poate acompania un pat fără noptieră.

decorațiuni unice (7)Reutilizează. Am mai spus asta! Nu cumpăra cutii de depozitare. Refolosește cutiile de pantofi. Îmbracă-le în pânză sau în tapet și așează-le pe toate pe un raft. Depozitează marunțișuri, fotografii, scrisori…. orice!  pe același principiu, mărunțișurile de pe birou, pot sta în borcane de sticlă. Din borcane și pahare desperecheate poți face minunate suporturi pentru lumânări, pe care să le folosești în casă, pe terasă sau în curte.

Citeste si: Cosuri de depozitare

Geamantanul vechi, cufarul și scaunul bunicii pot să devină noptieră sau locul de lectură în camera de zi. Un fotoliu vechi este perfect în hol, iar sacune desperecheate sunt ideale în bucătărie, după ce au fosr recondiționate și colorate și sunt decorațiuni unicat.

Citeste si: Lazi de lemn. Idei pentru bricolaj

Nu arunca niciodată un obiect vechi. De cele mai multe ori acesta se poate transforma în decorațiuni unicat. Practic există o cale de reutilizare pentru toate acele vechituri pe care vrei să le arunci. Totul ține de imaginața și de inspirața ta!

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply