DIY: Lazi de lemn. Idei pentru bricolaj

0

Ce poti sa faci cu niste amarate lazi de lemn? Amenajezi un colt romantic sau camera copilului, sau faci un spatiu de depozitare in dormitor sau orice vrei tu plecand de la ideea noastra.

lazi de lemn

Pentru ca daca ar putea fi cantarite unele idei ar trebui platite nu cu aur, ci cu diamante.

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

Daca esti amator de bricolaj, daca iti plac solutiile invetive si transfoarea lucrurilor banale in proiecte incatantatoare atunci iata ce poti face cu cateva lazi de lemn banale.

In fapt pozele vorbesc de la sine iar cele cateva explicatii pe care le pot eu adauga vin din propria experienta pentru ca experienta este cel mai bun inginer, nu-i asa.

ladite de lemnAi nevoie de lazi de lemn identice doar daca nu vrei sa le vopsesti. Daca le colorezi in aceeasi culoare sau in culori diferite (solutie ideala pentru a face un astfel de proiect in camera copilului), nu mai sunt necesare lazi de lemn identice. Lazile de lemn trebuie foarte bine prelucrate inainte. In primul rand trebuie sa fie in perfecta stare, trebuie spalate (pur si simplu in apa rece cu detergent si cu peria, dupa care le lasi la soare sa se usuce – nu, nu se crapa, pentru ca nu le lasi sa se imbibe cu apa, operatiunea de spalare fiind cat se poate de rapida).

Citeste si: Spatii de depozitare. Idei si solutii inspirate

Si chiar daca nu sunt identice, uniformizarea cu vopsea pentru aceste lazi de lemn este necesar doar daca sunt patate si foarte diferite. In rest o buna parte din farmecul proiectului sta tocmai in faptul de a lasa se vada din ce este realizata structura.

Lazile de lemn trebuie curatate, slefuite si verificate bine la incheieturi. Eventual trebuie incleiate din nou, batute in cuie si sporita rezistenta. O mana de lac este binevenita mai ales daca nu le vopsesti. Daca ai decis sa vopsesti, aceste lazi de lemn trebuie date cu vopsea alba, lasate la uscat apoi colorate. Forma finala o sa fie incantatoare, iar culorile extrem de frumoase.

lazi de lemnCel mai bine este sa folosesti vopsea pe baza de ulei, pentru ca lemnul din care sunt facute aceste lazi de lemn este unul natur, care se preteaza bine pentru aceast tip de vopsea. Aceasta este partea cea mai complicata din proiect.

Citeste si: Ce faci cu laditele de lemn?

Etapa urmatoare tine de disponibilitate si se bazeaza pe imaginatie, este influenteata de spatiul pe care il ai la dispozitie si scopul urmarit.

Poti aranja aceste lazi de lemn simetric sau asimetric. Ultima varianta este mai frumoasa ca finalizare, dar mai complicata pentru ca o sa constati ca ai de realizata un puzzel care nu iese mereu din prima.

Asa ca aranjeaza unele peste altele aceste lazi de lemn inainte de a le fixa ca sa vezi cum arata si sa gasesti combinatia optima.

Captuseste fundul acestor lazi de lemn cu impletituri din paie, cu panza, sau cu orice crezi tu ca se potrivestte si-ti place.

Fixatul in perete al acestor lazi de lemn se face fie cu suruburi, fie folosind cuie. Depinde in buna masura de structura peretelui, dar si de ceea urmeaza sa asezi in acest spatiu de depozitare.

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply