Vacanță de neuitat în Spania, la Valencia

0

În Valencia, de la trecut la viitor sunt doar câțiva pași. Centrul istoric, baroc, neoclasic și Art Nouveau înconjoară clădiri desprinse parcă din filme SF. În plus, grija pentru un mediu sănătos și pentru moștenirea culturală se simte. Sunt multe spații verzi, marmură pe trotuare etc.

Pe amplasamentul unei vechi cetățui iberice, cuceritorii romani au construit, în 138 î.H., Valentia, nume păstrat de bizantini și de regii vizigoți până în 714. Cuceritorii mauri i-au spus Balansiya. După recucerirea creștină din 1238, s-a numit Valencia.

Obiective turistice în Valencia

Îți prezentăm în cele ce urmează câteva obiective turistice din Valencia pe care merită să le incluzi pe lista ta cu lucruri de văzut într-o vacanță petrecută aici.

orasul artelor si stiintelor din Valencia
Foto: Cristina Stoica

Orașul Artelor și Științelor, extraordinar ansamblu futurist, creație a marelui arhitect Santiago Calatrava, este compus din mai multe clădiri de interes public. Mergând pe diverse pasaje, la diferite înălțimi, și privind clădirile din diverse unghiuri, perspectivele se succedă uimitor, parcă ar fi alt ansamblu monumental… și altul… și altul…

palatul artelor reina sofia
Foto: Cristina Stoica

Palatul Artelor Reina Sofia – un spațiu generos în care, încă din 2006, se desfășoară spectacole de operă, zarzuela, flamenco, teatru, jazz etc.

Agora din Valencia
Foto: Cristina Stoica

Agora – sală polivalentă deschisă în 2009, înaltă de 70 m, cu peste 6.000 de locuri, găzduiește concerte, spectacole, expoziții și manifestări sportive, precum Tenis Open 500 ATP.

 

catedrala din Valencia, Spania
Foto: Cristina Stoica

Catedrala Valenciei – înglobează o multitudine de stiluri arhitectonice. Poarta Apostolilor, în stil gotic francez, este flancată de Obra Nova, tribună renascentistă la parter, toscană (etruscă) la etajul I și ionică la etajul II.

mercat central din Valencia
Foto: Cristina Stoica

Mercat Central, piață monument arhitectonic, adăpostește în interiorul  dantelăriei din oțel, sub cupolele decorate în stil modernismo (Art Nouveau), circa 400 de tarabe cu fructe, legume, pește, fructe de mare proaspete, jamon tradițional etc.

Poți achiziționa bilete de avion la prețuri accesibile de pe Vola.ro.

Articol adaptat din revista Casa lux – februarie 2016

Autor: Ciprian Balica

Citește și O vizită la Montserrat

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply