Utilizari putin stiute pentru cola in casa

0

Nu-ți recomand să bei nici un fel de băuturi carbogazoase! Nu-ți recomand nici cola, dar dacă ai în casă o stica cu suc de tipul cola, poți face câteva lucruri minuate cu sucul.

Utilizari putin stiute pentru cola in casa

Acest suc poate fi un aliat de nădejde în muncă de bucătărie a gospodinelor. Bucățile de carne tare pot deveni extrem de fragede și suculente, cu ajutorul unei doze: pui carnea în sucul dulce și gata! Magie!

Oamenii nu sunt singurele ființe de pe Pământ cărora le place gustul dulce. Melcii, ploșnițele sau gândacii vor fi tentați de o doză de zahăr și sigur nu vor refuză o porție de cola, pe care o vor găsi irezsitibila. Numai că, în timp ce zahărul atrage că un magnet dăunătorii din grădină, acidul îi va extermina.

Acest lucru face că o sticlă de cola să fie un adevărat aliat în luptă împotrivă dăunătorilor din grădină sau de pe balcon, scutindu-va de toxicitatea insecticidelor sau pesticidelor, atât de dăunătoare mediului înconjurător.
 
Nivelul scăzut de acid fosforic (ph de 2,5) face din cola soluția universală pentru curățat petele din casă și nu numai. Spre exemplu, dacă aveți grăsime pe o pereche de blugi sau v-ați pătat de sânge pe cămașa, folosiți pur și simplu o doză de cola cu care stropiți materialele deteriorate, după care le introduceți imediat (!) în mașină de spălat. Imediat, înseamnă imediat, pentru că altfel vei înlocui o pată cu o altă pată!

Puteți utiliza acest suc pentru a curată piscină, pentru a elimină petele de pe covor sau pentru a scoate grăsimea acumulată pe oale și tigăi de bucătărie.

Nu suntem singurii cărora le place să-și stingă setea cu un pahar de cola. Gazonul din față casei adoră la rândul lui această băutură. Acidul fosforic din cola, care da gustul înțepător, este o adevărată mână pentru gazonul din curte.

Acidul fosforic este un ingredient major care intră în componența îngrășămintelor uzuale folosite în grădină. Pentru că vecinii să devină invidioși, stropește lunar cu un pulverizator, conținând lichidul dulce maroniu, gazonul din față casei.

Cele trei ingrediente active din această băutură (acid fosforic, zahăr și dioxid de carbon) sunt, totodată, și ingredientele care intră în componența soluțiilor antirugina. Acest lucru face dintr-o doză de cola un aliat ieftin și bun împotrivă ruginei depuse pe lacăte, șuruburi sau piulițe. Pentru a elimină rugină, trebuie introdus obiectul în cauza cu o zi înainte într-un bol care să conțină cola. Ingredintele active din această vor dizolvă rugină, iar a două zi obiectele vor “reveni la viata”.

Vrei un bronz adevărat? Nu trebuie să faci altceva decât să-ți ungi corpul cu o doză de cola, apoi să te expui la soare. Mulți oameni au folosit, de-a lungul timpului, această metodă pentru câștigarea unui bronz veritabil, iar culoarea pielii, căpătată în acest mod, durează cel puțin trei luni. Este recomandat să folosești și o cremă de protecție solară, iar soluția “cola” să o aplici doar în orele în care este recomandat să stai la soare.
 
Cola se poate dovedi un adevărat prieten în luptă contra insectelor, inclusiv a țânțarilor. Pentru pasionații de pescuit, ar putea fi un prieten de nadeje, în nopțile călduroase de vară, “condimentate” cu roiuri de țânțari.

Astmul afectează una din 50 de persoane. Dacă tu sau cineva cunoscut aveți o criză de astm, în lipsă unui inhalator sau a unui medicament recomandat, folosiți cu încredere o cutie de cola. Această conține cafeină care încetinește agresivitatea atacului astmatic. Cafeină ajută la dilatarea bronhiilor, ameliorează simptomele, până când pacientul va primi primul ajutor de la un medic specialist. De data această recomandarea este să bei pe nerăsuflate o doză de cola.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply