Cum cureti canapeaua si alte tapiserii

0

Canapeaua este cel mai folosit obiect din camera de zi, așa că este și cel pe care trebuie să-l cureți cel mai des. Există câteva trucuri bune și simple care te scapă uşor de pete şi de praful adunat în canapea şi alte tapiserii. Trebuie să știi că modul în care cureți canapeaua depinde de tipul de materiale textil din care este realizată. Canapelele şi fotoliile pot fi confecţionate sau îmbrăcate în tot felul de materiale, de la piele şi vinilin, la catifea şi materiale pufoase, sintetice sau naturale.

canapeaua (2)

Majoritatea acestor piese de mobilier au etichete, care te pot ajuta să afli ce fel de detergent poţi folosi pentru curăţenie, fără să strici materialul şi fără să laşi urme urâte de săpun pe ele. Pernele atașate sunt de cele mai multe ori  detașabile așa că le poți spăla în mașina de spălat conform tipului de material din care sunt confecționate. Oricum spală-le mereu pe dos și scoatele din mașină îndată ce programul s-a terminat.

Începe să cureţi canapeaua sau fotoliile cu părţile mici, din metal, lemn, sau plastic. Şterge praful, spală cu cârpe şi soluţii speciale, în funcţie de material. După caz, şlefuieşte sau aplică lac pe părţile mici, cum ar fi braţe metalice, picioare, detalii cromate, etc.

Aspiră praful şi părul de animale cu un aspirator, insistând pe zonele de contact maxim, care se înnegresc cel mai tare. Foloseste bandă adezivă facute ghem pentru a culege toate firele de par și impuritățile din locurile mai breu accesibile.

Umple o sticlă cu pulverizator cu alcool sanitar sau etilic. Materialele ca poliester sau microfibră nu se pătează de la spirt, pentru că acesta se evaporă repede. Mirosul de alcool va dispărea după ce se usucă complet suprafeţele. Pulverizează pe zone mici şi freacă cu un burete, apoi foloseşte o perie moale pentru a înlătura resturile de praf de pe întreaga canapea.

Catifeaua se curață bine cu o perie înmuiată în apă cu oțet, iar petele s epot îndeparta cu o soluție concentrată de apă cu un produs de albire cu oxigen, care nu decolorează. Sterge bine cu o cârpă curată și aspiră intens după.

Împrospătezi culorile cu o soluție de apă cu oțet (în parți egale). Pulverizează soluția pe canapeaua curată, lasă să acționeze circa cinci minute apoi sterge bine cu o cârpă moale și aspiră din nou.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply