Trucuri simple pentru scara interioara

1

Scara interioara face parte din decorul caselor noastre. Teoretic este un spatiu mort, pentru ca ocupa un spatiu care nu are o destinatie estetica ci doar una functionala. Cu toate acestea locul poate avea si utilitati in casa, altele decat acelea de a urca si cobora la etajul (etajele casei).

homes-for-sale-326990_960_720In interioarele moderne, scara interioara devine din ce in ce mai mult un element de amenajare cu un evident scop decorativ. Cateva trucuri pentru a maximixa acest rol sunt necesare.

Zugraveste in culori deschise zona pentru ca mereu casa scarilor si scarile interioara duc ipsa de lumina. Orice surse de lumina artificiala pentru acest loc sunt binevenite, fie ca este vorba de spoturi la nivelul treptelor, fie ca este vorba de surse suspendate.

Materialele din care sunt alcatuite elementele scarii – treptele, balustrada, trebuie sa se integreze natural in decor si sa se armonizeze cu mobilierul si cu obiectele din jur. Gresia merge bine cu o balustrada de inox, iar lemnul merge doarte bine cu covoare si accesori naturale.
Daca se poate zona poate fi mica galerie de arta din casa. Fotografiile de famile, desenele copilului si alte desene sau fotografii isi gasesc locul ideal in zona scarii interioare, mai ales ca de cele mai multe ori daca exista o scara interioara in casa ea duce catre spatiul privat din casa – dormitoare, camerele copiilor, deci este diferit de zona sociala de la parter unde sunt camerele sociale – camera de zi, locul de luat masa si bucataria.

Nu omite spatiul de sub scara si utilitatea acestuia ca spatiu de depozitare, Uneori locul este chiar foarte mare si o gramada de lucruri folosite rar isi pot gasi loc aici. camera de sub scadra este un spatiu util si trebuie tratat ca atare, adica folosit si pus in valoare.Palierul intermediar, in functie de dimensiunea acestuia poate sa fie utilizat. Deseori aici poate incapea un coltar, plante frumoase si decorative, daca exista lumina naturala, sau o comoda ori o consola.

Casa scarilor este un loc care trebuie integrat in casa, deci trebuie sa adaugi covoare si elemente de decor in armonie cu restul casei.

  • Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply