Scara interioara ingenios încadrată

0

Scara interioara ingenios încadrată – Orice loc din casă poate deveni valoros și interesant, chiar dacă pare dezavantajat și incomplet la prima vedere. Un tapet cu desen vegetal stilizat, câteva piese de mobilier modern și mici accesorii pot face adevărate minuni sub treptele care ne duc la următorul nivel.

scara interioara
Tapet și covor din colecția Pippin – brand Sanderson. Foto: La Maison

Citește și Proiecte de casa cu scara interioara.
Lângă scara de acces la etajul casei apar multe constrângeri, dar asta nu înseamnă că spațiul ar trebui abandonat sau neglijat. În cazul unei scări moderne din sticlă, aceasta devine importantă în tabloul amenajării, dar ce poți face alături de o scara interioara strict funcțională? Chiar dacă locul nu este cel mai generos, poți amenaja un mic colț de lectură – dacă nu pentru ore lungi de citit, măcar pentru parcurgerea corespondenței sau pentru trierea conținutului din cutia poștală.

scara interioara
Draperie cu desen identic cu al tapetului. Foto: La Maison

Citește și Solutii de organizare pe care nu le stiai.
În acest scop, accesorizează eficient spațiul: un scaun sau două, cu design compact, o măsuță monolit și o etajeră cu cadru slim, precum cele din imagini, reprezintă soluțiile optime pentru a nu încărca zona res-pec-tivă. Dacă dorești să extinzi spațiul de depozitare, poți monta câteva polițe sub scară, cât mai discret. Pentru a o scoate din prim-plan, vopsește scara interioara în alb și distrage atenția cu un accesoriu decorativ pe palierul intermediar, cum ar fi o vază, o oglindă interesantă sau chiar o măsuță-piedestal. În centrul atenției poți aduce decorul mural, cu un tapet cu o compoziție mai densă, dar stilizată și fără excese cromatice. Îți recomand să folosești același model și pentru draperie (integral sau parțial), numai dacă nu se află în imediata vecinătate a peretului cu tapet. Pentru a pigmenta cadrul cu pete de culoare, cât mai restrânse, poți interveni cu un mic covor, cu accesorii decorative plasate pe măsuță ori pe etajeră sau cu perne deco șic.

scara interioara
Etajeră cu alură slim. Foto: La Maison

Citește și Cum faci din pod o mansarda locuibila.

Articol preluat din Casa Lux nr. 2/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply