Trucuri simple care prelungesc viata florilor din vaze

0

Florile din vaze sunt frumoase și binevenite în casa, dar din păcate nu dureaza mult. Inevitabil acestea se ofilesc și mor, iar procesul de degradare al florilor din vaze este cu atât mai rapid cu cât în casă este mai cald, iar florile sunt mai frumoase….

tulip-1230390_960_720

Pentru asta iata câteva trucuri care vor prelungi viața florilor din vaze.

Înainte de a pune florile în vas, împrospătați tăietura tijei, îndepărtând doi centimetri din ea. Este recomandat să tăiați cât mai oblic tulpina, pentru a mări suprafaţa de absorbţie a apei. O parte din frunze trebuie detașate trebuie desprinse. Este de dorit ca frunzele sa nu stea in apa, pentru ca se vor deteriora foarte repede.

Vinovate pentru ofilirea prematură a plantelor sunt de cele mai multe ori bacteriile și ciupercile microscopice, care se dezvoltă în apa veche sau stătută din vas. De aceea, înlocuirea ei zilnica, sau chiar de doua ori pe zi, la florile mai delicate este cea mai bună solutie. Spala tijele sub jet de apa și spala vaza pe interior. Vei îndeparta toate microorganismele care distrug repede florile.

Poți pune în apa florile o aspirina pisata. contine salicitalt care conserva planta. O buna solutie este să pui în apa zahar (functioneaza tot ca un conservant) sau miere (o lingurita dizolvata bine in apa). Alți înlocuitori eficienți pentru conservanții chimici clasici sunt: zahărul si bicarbonatul de sodiu. O modalitate recomandată este să pui două linguri de oțet de mere în apa din vas. Un sfert de cana de suc carbogazos adăugat în apă va păstra bobocii mai mult timp.

De asemenea, este recomandată și adăugarea  de alcool. Chiar si cel medicinal este foarte bun și încetinește ofilirea plantelor prin încetinirea capacității acestora de a produce etilenă, explică specialiștii și previne formarea mucegaiurilor.

Exista si un conservant special pentru apa florilor din vaze, care se gaseste in florarii.

Florile cu tulpina lemnoasă se pun în pentru cinci minute în apă colocotită, iar apoi se transferă în apa la temperatura camerei. Plantele vor avea canalele de absorbție a apei libere și se vor pastra proaspete.

Pune mereu apa la temperatura camerei sau apă călcuți în vaza, și niciodată apă rece.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply