Vaza cu plante plutitoare

0

Daca iti plac ornamentele naturale, atunci cu siguranta vei adora ideea unei vaze transparente cu plante plutitoare pe post de accesoriu in locuinta ta.

Pentru acest lucru, ai nevoie de o vaza nu foarte inalta din sticla sau un bol din sticla. In cazul in care nu gasesti, poti opta pentru un aranjament la o scara mai mica, pentru care sa folosesti o ceasca din sticla sau chiar un pahar.
Plantele pe care poti sa mizezi sunt salata de apa, zambila acvatica sau muschi de apa. Pentru inceput, trebuie sa pui plantele alese intr-un vas scund in plastic, umplut la baza cu pamant de flori, peste care sunt asezate pietricele. Vasul trebuie apoi asezat in interiorul celui de sticla, umplut cu apa, iar pietricelele au rolul de a impiedica solul sa se imprastie in apa.
De indata ce plantele cresc si ies la suprafata, nu mai trebuie decat sa decorezi exteriorul vasului cu cateva frunzulite sau floricele si ai realizat o gradina pe apa in miniatura, cu plante plutitoare ce pot decora masa, pervazul sau rafturile din biblioteca.

Text: Alexandra Badita

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply